TÉMA

ČSAD Česká Lípa

Liberecký kraj zaplatil antimonopolnímu úřadu sedm milionů. Kvůli dopravní zakázce se však soudí dál

Liberecký kraj zaplatil pokutu sedm milionů korun, kterou mu vyměřil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za dopravní zakázku na Českolipsku. Kraj ale považuje pokutu za nepřiměřenou a obrátil se proto na soud, žádal také odklad platby. Do doby splatnosti pokuty ale soud nerozhodl, kraji tak nezbylo než ji v lednu zaplatit, řekl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Kraj teď podle něj čeká, až soud nařídí jednání.
20. 1. 2021|

Rafaj potvrdil pokutu sedm milionů pro Liberecký kraj. Ten podá správní žalobu

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj potvrdil pokutu sedm milionů korun pro Liberecký kraj. Důvodem bylo podepsání smlouvy o dočasném zajištění veřejné dopravy na Českolipsku bez vyhlášení soutěže. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného na webu úřadu. Kraj kvůli tomu podá správní žalobu, výši sankce považuje za nepřiměřenou. Jinou možnost než zakázku zadat přímo neměl, uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).
11. 11. 2020Aktualizováno11. 11. 2020, 15:19|

Liberecký kraj vyměřil Arrivě pokutu 815 tisíc korun. Za zpoždění i problémy s odbavením

Pokutu 815 tisíc korun vyměřil Liberecký kraj společnosti Arriva za problémy v železniční dopravě. Důvodem je nedodržení smlouvy, zejména nedodržování jízdních řádů. Firma ale měla problém i s nefunkčním odbavovacím systémem, informační systém ve vlacích byl ještě na začátku ledna v němčině. Mluvčí společnosti Arriva Martin Farář uvedl, že od středy bude ve vlacích nasazen nový odbavovací systém.
14. 1. 2020Aktualizováno14. 1. 2020, 16:13|