TÉMA

Pam Rabbit

Cenu Anděl za album roku získali November 2nd. Uspěli i David Koller a Pam Rabbit

Cenu Anděl za album roku 2023 udělila Česká hudební akademie (ČHA) eponymní nahrávce skupiny November 2nd. Skupina patřila společně s rapperem Viktorem Sheenem díky třem nominacím k favoritům letošních Andělů. Nakonec ale žádná nahrávka nezvítězila více než jednou. Za Sólové interprety roku 2023 akademie vybrala zpěváka a skladatele Davida Kollera a zpěvačku arménského původu Pam Rabbit. Do Síně slávy cen Anděl vstoupil Jiří Korn.
30. 3. 2024Aktualizováno30. 3. 2024, 23:37|

Posledné veci Mira Žbirky mohou být první. Vedou nominace na ceny Anděl

Favoritem hudebních cen Anděl za rok 2022 je Miro Žbirka. In memoriam může díky desce Posledné veci zvítězit ve čtyřech kategoriích, včetně alba roku. Jména vítězů, jimž Česká hudební akademie rozdá celkem patnáct sošek, budou známa 15. dubna. Přímý přenos vyhlášení výsledků odvysílá České televize.
16. 2. 2023Aktualizováno16. 2. 2023, 12:20|

Irglová, Vesna, Rodan, Maella a Pam Rabbit. Diváci opět rozhodnou o zástupci Česka na Eurovizi

Češi opět vyberou v národním kole zástupce Česka pro písňovou soutěž Eurovize. O účast v ročníku 2023 usiluje držitelka Oscara Markéta Irglová, dívčí kapela Vesna, písničkář RODAN, česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit a Michaela Charvátová vystupující pod uměleckým jménem Maella. Výběr národního zástupce odstartuje živý přenos na oficiálním YouTube kanálu soutěže v pondělí 30. ledna ve 21 hodin. Diváci ho budou moci sledovat také v iVysílání.
16. 1. 2023|

Začíná hlasování v národním kole Eurovize. Poslechněte si soutěžní písně

O postup do semifinále Eurovision Song Contest 2020 stojí sedm tuzemských skladeb, vyhrát národní kolo ale může jen jedna. O vítězné písni národního kola mohou fanoušci rozhodovat od 20. ledna, kdy byly představeny soutěžní klipy a spuštěno hlasování.  Český zástupce, který v květnu poletí do Rotterdamu, bude znám 2. února.
20. 1. 2020|

Kdo pojede letos na Eurovizi? Národní kolo rozhodne mezi sedmi talenty

Čeští muzikanti a interpreti se opět pokusí zaujmout zahraniční posluchače v soutěži Eurovize. O tuzemském zástupci i tentokrát rozhodne hlasování v národním kole – finalisty jsou Barbora Mochowa, Ben Cristovao, Elis Mraz a Čis T, Karelll, Olga Lounová, Pam Rabbit a kapela We All Poop. Jejich soutěžní skladby a klipy budou zveřejněny 20. ledna 2020, kdy také bude zahájeno hlasování. To potrvá do 2. února.
13. 1. 2020|