TÉMA

Elektroinstalace

Loňský požár v Ústřední vojenské nemocnici způsobila závada na elektroinstalaci, policie případ odložila

Požár jednoho z pavilonů Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze loni koncem srpna způsobila závada na elektroinstalaci. K tomuto závěru dospěla Vojenská policie na základě posudků a znaleckých zkoumání, případ proto odložila. Sdělila to mluvčí Vojenské policie Kateřina Mlýnková.
19. 7. 2023|

Za výbuch domu v Koryčanech podle znalce možná mohla závada na elektroinstalaci

Tragický výbuch rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku mohla způsobit technická porucha na elektroinstalaci. Na jedné přívodní fázi hlavního vypínače byla hloubková degradace materiálu, na vodiči i svorce. Poškozené místo žhnulo, a tím se mohl iniciovat výbuch, uvedl znalec u soudu. Explozi způsobil podle obžaloby jednatřicetiletý Hynek Šípek navrtáním plynového potrubí. Při předloňském výbuchu zahynuli dva zasahující dobrovolní hasiči, další čtyři lidé včetně dvou hasičů a obžalovaného utrpěli zranění.
30. 5. 2023|

Dům v Ústí nad Labem kvůli požáru opustilo 54 lidí, po likvidaci ohně ale zůstávají bez proudu

Přes padesát lidí muselo kvůli požáru opustit své byty v ústeckém panelovém domě. Hořela tam elektroinstalace. Na místo vyjeli hasiči i policisté. Plameny se jednotkám podařilo dostat pod kontrolu. Obyvatelé ale zůstávají bez proudu. Příčinu ohně experti zjišťují.
23. 1. 2023Aktualizováno23. 1. 2023, 18:55|

Požár naváděcích světel pozastavil provoz na letišti v Praze

Požár naváděcích světel pozastavil ve čtvrtek před polednem déle než na hodinu provoz na ruzyňském letišti v Praze. Mluvčí letiště Klára Divíšková uvedla na Twitteru, že oheň zasáhl naváděcí světelnou řadu na hlavní dráze. Podle pražských hasičů hořela elektroinstalace k naváděcím světlům, příčinou požáru byla technická závada. Omezení se dotklo asi dvou desítek letů.
17. 11. 2022Aktualizováno17. 11. 2022, 15:39|
Newsroom ČT24

V bundě, čepici a potmě. Po požáru pracují novináři Economie v provizorních podmínkách

Největší zpravodajský newsroom v Česku je už tři týdny bez elektřiny. V budově vydavatelství Economia totiž vyhořela elektroinstalace. Třeba tým Hospodářských novin, Aktuálně.cz nebo Respektu tak musí pracovat v provizorních podmínkách. Vydávají ale v běžném režimu dál. Jak se jim to daří? Kde a jak píší? Téma pro nedělní vydání pořadu Newsroom ČT24.
12. 1. 2020|