TÉMA

Marianne Williamsonová

Rok před volbami drží otěže u republikánů Trump. Válečná doba ale nahrává i diplomatce Haleyové

Americké prezidentské volby se odehrají přesně za rok – 5. listopadu 2024. Nejsledovanější předehrou bude výběr republikánského kandidáta na hlavu státu. Průzkumům jasně dominuje Donald Trump. Souboj se teď svádí hlavně o druhé místo, které si dosud držel floridský guvernér Ron DeSantis. Šance ale nyní rostou Nikky Haleyové, která má za sebou posty velvyslankyně u OSN a guvernérky Jižní Karolíny.
5. 11. 2023|

Biden chce obhajovat svůj post. S oficiálním oznámením ale ještě vyčkává

Americký prezident Joe Biden plánuje, že se bude příští rok znovu ucházet o prezidentský úřad. S oficiálním oznámením kandidatury chce ale ještě počkat. Toto zatím nejkonkrétnější vyjádření ohledně svých plánů pro nadcházející volby poskytl Biden americké stanici NBC.
10. 4. 2023Aktualizováno10. 4. 2023, 15:39|

Spisovatelka Williamsonová vstoupila do boje o Bílý dům. Moc šancí se jí nedává

Americká spisovatelka a politická aktivistka Marianne Williamsonová v sobotu oznámila, že se bude ucházet o demokratickou nominaci do amerických prezidentských voleb v roce 2024. Pro současného prezidenta Joea Bidena je tak první demokratickou vyzyvatelkou. Informuje o tom agentura AP, podle níž má tato autorka spirituálně zaměřených knih jen malou šanci nominaci získat.
4. 3. 2023|

PŘEHLEDNĚ: Rok, kdy si USA zvolí prezidenta. Kdo si troufá na Trumpa a Bílý dům?

V Iowě začíná bezprostřední souboj o nominaci demokratů pro nadcházející podzimní prezidentské volby v USA. Bývalý viceprezident Joe Biden, senátoři Bernie Sanders a Elizabeth Warrenová patří dlouhodobě mezi favority. Spolu s nimi je ale v boji o Bílý dům dalších osm kandidátů za Demokratickou stranu. Vítěz demokratických primárek půjde do rozhodující bitvy a v ní se zřejmě střetne s obhajujícím republikánským prezidentem Donaldem Trumpem. Jisté to však není. Primárky totiž čekají i republikány.
3. 2. 2020|