TÉMA

Pocitová mapa

Vzniká pocitová mapa Jizerských hor. Má ukázat, co návštěvníkům chybí

Studentka Technické univerzity v Liberci (TUL) Helena Hlávková v rámci své doktorské práce zjišťuje, co chybí návštěvníkům Jizerských hor. Využívá k tomu aplikaci Pocitová mapa Jizerských hor. Do výzkumu se může zapojit každý, stačí na vstupním místě do hor načíst QR kód ze samolepky a vybrat z nabízených možností, přímo v mapě lze označit, kde chybí parkoviště, odpadkový koš nebo třeba toaleta, ale i místa, s nimiž je návštěvník spokojen.
16. 10. 2023|

Ostravané mohou rozhodnout o podobě ulice 28. řína. Nápady zapisují přímo do mapy

Lidé v Ostravě mohou rozhodnout o tom, jak po rekonstrukci bude vypadat rušná městská třída na ulici 28. října. Poslouží k tomu pocitová mapa, do které své poznatky a připomínky mohou obyvatelé města vkládat. Aplikace je přímo na webových stránkách městského ateliéru MAPPA. Ostravané mohou díky pocitové mapě ovlivnit vzhled celého desetikilometrového úseku ulice, jak se píše v projektu „Od tanku až ke Globusu“.
23. 2. 2022|

Jak se má měnit Praha? Lidé mohou své nápady a připomínky zanášet do pocitové mapy

Pražané mohou od úterý prostřednictvím pocitové mapy sdělit magistrátu či radnicím, kde se necítí bezpečně, jak se jim parkuje, kde chybí zeleň nebo jak by se měl proměnit veřejný prostor. Údaje město vyhodnotí na podzim, a začne s případným realizováním změn.
11. 5. 2021|

Řekněte, kde se bojíte a kde ne. Přerov mapuje pocity lidí ve webové aplikaci

Přerovská radnice se rozhodla zmapovat pocity obyvatel týkající se bezpečnosti ve městě v takzvané pocitové mapě. V ní mohou lidé vyznačit místa, kde se cítí v Přerově bezpečně či kterým lokalitám se vyhýbají a proč. Dotazník včetně webové mapy město zveřejnilo na svých internetových stránkách, přístupný bude obyvatelům do poloviny příštího týdne.
6. 1. 2020|