TÉMA

Petr Kouba

Přerov láká zubaře. Nabízí dvě stě tisíc na vybavení ordinace nebo nájem

Dotací dvě stě tisíc korun chce přerovská radnice podpořit zubaře, který si ve městě otevře novou ordinaci. Důvodem tohoto kroku je jejich akutní nedostatek. Vedení města doufá, že tímto krokem je do Přerova naláká, a to ať už se rozhodne pro novou praxi nebo převezme zavedenou ordinaci po jiném lékaři. Dotaci může nový zubní lékař využít na nové prostory i vybavení ordinace, uvedla mluvčí radnice Lenka Chalupová. Podobnou cestou se nedávno město vydalo i kvůli praktickému lékaři.
27. 5. 2022|

Od zavedení distančního vzdělávání uběhl rok. Část rodin se do něj přesto nezapojuje

Přesně před rokem se kvůli nástupu covidu-19 na rozhodnutí vlády poprvé zavřely základní, střední, vyšší odborné a vysoké školy. Distanční výuka přinesla řadu potíží, ať už technických, protože ne všichni měli doma počítač a internet, nebo taky vzdělávacích, část dětí školu on-line ignoruje. Například v Ostravě je takových žáků podle odhadů několik stovek.
11. 3. 2021|

Řekněte, kde se bojíte a kde ne. Přerov mapuje pocity lidí ve webové aplikaci

Přerovská radnice se rozhodla zmapovat pocity obyvatel týkající se bezpečnosti ve městě v takzvané pocitové mapě. V ní mohou lidé vyznačit místa, kde se cítí v Přerově bezpečně či kterým lokalitám se vyhýbají a proč. Dotazník včetně webové mapy město zveřejnilo na svých internetových stránkách, přístupný bude obyvatelům do poloviny příštího týdne.
6. 1. 2020|