TÉMA

Josef Kvasnička

Technika selhávala, ale byli jsme u něčeho historického, vzpomíná reportér Kvasnička na povodně z roku 1997

Tehdy jako pětadvacetiletý reportér ČT byl Josef Kvasnička mezi prvními, kdo viděl následky povodní na vlastní oči a zprávy o tom posílal do televize. Byl červenec 1997 a velká voda zaplavila Ostravu, Olomouc, Přerov, ale symbolem tragédie se stala obec Troubky, kam se Kvasnička dostal s kameramanem. „Bylo to mimořádně náročné, byl jsem tehdy naprosto nezkušený a nevěděli jsme, jestli to technika ustojí,“ zavzpomínal v Interview ČT24.
8. 7. 2022|

Natáčel v likérce, skladech, při zátahu i na soudech. Kvasnička pronikal do metanolové kauzy

Před devíti lety Česko sevřela prohibice. Lidé se báli pít, i po jediném „panáku tvrdého“ hrozila slepota nebo smrt. Nikdo tehdy nevěděl, ve které lahvi se skrývá pančovaný a špatně namíchaný alkohol. Zlínský českotelevizní reportér Josef Kvasnička si před devíti lety získal takovou důvěru u policie, že jako jediný český novinář dostával zprávy o tom, co a kde se bude dít. Metanolovou aférou provázel nejen diváky České televize, ale každého, kdo případ tehdy v médiích sledoval. Jednu z největších kauz českých dějin připomene pořad Newsroom ČT24.
21. 2. 2021|

Nenutil v Chebu končí, ve druhém kole senátních voleb se utká Plevný s Brožovou Lampertovou

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Cheb postoupili Miroslav Plevný (za STAN) a Jaroslava Brožová Lampertová (ANO). Volební účast byla v prvním kole nižší než v předchozích volbách, činila 30,69 procenta. V roce 2014 to bylo 33,29 procenta.
4. 10. 2020|

Vlaky Arrivy na Zlínsku už jezdí na čas. O pokutě za nevydařený start rozhodne kraj v únoru

Společnost Arriva, která na Zlínsku obsluhuje část spojů, se zlepšila. Vlaky první školní den letošního roku jezdily bez zpoždění. Problémy měl dopravce v prvních dnech platnosti nového jízdního řádu. Spoje nabíraly zpoždění, některé nevyjely vůbec. Potíže byly i s odbavovacím systémem. Zlínský kraj rozhodne o sankcích pro společnost v únoru.
6. 1. 2020|