TÉMA

Rohlík

Zájem o dovoz jídla nebo balíků zůstává vysoký i po otevření restaurací a obchodů

Poptávka po kurýrních službách zůstává i po uvolnění protipandemických opatření vysoká. Česká televize oslovila největší společnosti rozvážející jídlo, nákupy a balíčky. Zájem o rozvoz hotového jídla podle nich neklesá, a to navzdory tomu, že jíst v restauracích je možné už dva týdny a na zahrádkách téměř měsíc. Množství objednávek nákupů a balíků pak sice mírně pokleslo, dál ale zůstává vysoko nad obvyklými hodnotami před pandemií. Například Česká pošta odbavuje zhruba o 30 tisíc balíků týdně víc, než tomu bylo ve stejném období před dvěma lety.
15. 6. 2021|

Opatření zvyšují poptávku po on-line nákupu potravin. Společnosti nabírají zaměstnance

Lidé mají opět větší zájem o dovoz nákupů nebo hotových jídel, aktuální poptávka se blíží k masivní jarní vlně. České televizi to řekli zástupci rozvozových společností. On-line obchody s jídlem proto stále nabírají nové zaměstnance. Například společnost Rohlík.cz chce do konce roku přijmout až 750 nových pracovníků.
10. 10. 2020|

Na nákup čekají zákazníci dny až týdny. Rozvážkové firmy hlásí extrémní zájem

Společnosti Rohlík.cz a Košík.cz, které rozvážejí nákup až domů, mají plné objednávky minimálně na tři dny dopředu. Současně mají o polovinu víc nových zákazníků. Rohlík.cz tak například zavedl čekací lhůtu pro objednání na svých webových stránkách. Zákazníci Tesca pak mohou na nákup v některých lokalitách čekat až tři týdny.
16. 3. 2020|