TÉMA

Babybox

Za vraždu novorozeného syna potrestal soud ženu patnácti lety vězení

Za vraždu svého novorozeného syna si pětatřicetiletá žena odpyká patnáct let ve vězení. Rozhodl o tom odvolací senát, který o dva roky snížil trest uložený matce prvoinstančním soudem. Žena vinu odmítala. Přiznala jen, že syna nechtěla a těhotenství tajila. Chlapce našli s devastujícími poraněními hlavy v plzeňském babyboxu v létě 2017, následující den v nemocnici zemřel.
26. 7. 2022|

Prahou prošli odpůrci i zastánci potratů. Aktivistky protestovaly i při mši kardinála Duky

Prahou prošel po dvou letech covidové pauzy Národní pochod pro život, který je manifestací zastánců tradičních rodin a odpůrců potratů. Lidé manifestovali také za právo potrat podstoupit a kritizovali výroky zástupců Hnutí Pro život ČR, které pochod pořádá. Obě akce se potkaly na konci Mánesova mostu, kde se jejich účastníci slovně střetli a odpůrci průvod krátce blokovali. Policie, která na obě akce dohlížela, zasahovat nemusela. Aktivistky také rozvinuly transparenty už při dopolední mši v katedrále svatého Víta, kterou sloužil arcibiskup Dominik Duka.
30. 4. 2022|

Ženu osvobozenou za vraždu novorozeného syna poslal soud opět na 17 let do vězení

Krajský soud v Plzni poslal do vězení na 17 let čtyřiatřicetiletou ženu za vraždu jejího novorozeného syna v létě 2017. Potvrdil tak svůj verdikt i výši trestu z dubna 2018, který uznal i vrchní soud. Případ ale musel znovu projednat, protože Nejvyšší soud v Brně původní verdikt zrušil pro nedostatek přímých důkazů. Obžalovaná se na místě odvolala, státní zástupkyně si ponechala lhůtu.
22. 3. 2022Aktualizováno22. 3. 2022, 12:29|

Babyboxy zachránily již 200 dětí. Posledním je novorozený chlapec v Blansku

Do babyboxu v Blansku v sobotu večer někdo odložil novorozeného chlapečka. Je to již 200. dítě v České republice, které má díky tomuto zařízení od roku 2005 naději na lepší život, napsal v tiskové zprávě zakladatel sítě babyboxů Ludvík Hess.
5. 1. 2020|