TÉMA

Muneeb Hassan Alrawi

Policie odložila případ posprejované mešity v Brně

Případ posprejované mešity v Brně policie odložila, pachatele se nepodařilo vypátrat. Na budovu na začátku ledna kdosi nasprejoval nápis „Nešiřte islám v ČR! Jinak vás zabijeme“. Mešita ve Vídeňské ulici, jediná v Brně, se stala terčem anonymního útoku v minulosti již několikrát.
12. 3. 2020|

Čeští muslimové jsou vzdělaní, dobře začlenění a nemají k radikalizaci důvod, říká Muneeb Hassan Alrawi

Policie zatím nezjistila, kdo napsal na brněnskou mešitu vyhrůžku smrtí. Předseda Ústředí muslimských obcí Muneeb Hassan Alrawi ocenil, že se českých muslimů v souvislosti s incidentem zastal například premiér či pražský arcibiskup, domnívá se však, že takový způsob vyhrožování muslimům Českou republiku poškozuje. Muneeb Hassan Alrawi byl hostem Událostí, komentářů.
8. 1. 2020|

Výhrůžky smrtí jsou nepřijatelné, odsoudil Babiš nápis na brněnské mešitě

Výhrůžku smrtí vyznavačům islámu, kterou neznámý pachatel nasprejoval v pátek na zeď brněnské mešity, v neděli odsoudil premiér Andrej Babiš (ANO). Je to pro něj nepřijatelné, uvedl na svém twitterovém účtu. Případem se zabývá policie, což předseda vlády přivítal.
5. 1. 2020|

Na mešitě v Brně se objevil výhrůžný nápis, případ řeší policie

Policie od pátečního odpoledne vyšetřuje, kdo nasprejoval na brněnskou mešitu nápis „Nešiřte islám v ČR! Jinak vás zabijeme“.  V sobotu to potvrdil policejní mluvčí Bohumil Malášek. Mešita ve Vídeňské ulici, jediná v Brně, se stala terčem anonymního útoku v minulosti již několikrát.
4. 1. 2020|