TÉMA

Jablonec nad Jizerou

Déšť zvedl řeky na severovýchodě Čech. Na Trutnovsku je v jednom případě i druhý stupeň

Hladiny některých řek na severovýchodě Čech zůstávají po dešti zvýšené. Labe ve Vestřevi na Trutnovsku dosahuje druhého povodňového stupně. Na dalších místech v Královéhradeckém a Libereckém kraji vystoupaly toky na první, tedy nejnižší stupeň. Odtok z přehrad na Labi vodohospodáři zvýšili, vyplývá z dat Povodí Labe. Horní Labe momentálně klesá. S výjimkou severní části Náchodska platí v pátek v celém Královéhradeckém kraji výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před záplavami.
23. 2. 2024Aktualizováno23. 2. 2024, 10:11|

Města se špatnou pověstí obyvatelé opouštějí. Nezadrží je ani levné bydlení

Češi opouštějí velká města. Trend se nezastavil ani v posledních dvou letech, kdy dopady pandemie o něco ztížily stavění domů. Obzvlášť radnice v méně atraktivních lokalitách kvůli tomu musí řešit i nezvyklé problémy.
14. 2. 2022|

V částech Libereckého a Olomouckého kraje hrozí kvůli tání a dešti vzestup řek

Na východě Libereckého a severu Olomouckého kraje hrozí do sobotního poledne vzestup hladin některých řek a potoků. Na Jilemnicku mohou místy dosáhnout i druhého stupně, kdy už se voda vylévá z břehů. Důvodem je tání sněhu spolu s očekávaným deštěm, vyplývá z aktualizovaného varování, které v pátek ráno zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
31. 12. 2021|

Nastal čas lyžařů, teď už doopravdy. Podmínky na horách se díky ochlazení výrazně zlepšily

Díky velkému ochlazení v uplynulých dnech se na českých horách výrazně zlepšily lyžařské podmínky a provozovatelé areálů začínají postupně zprovozňovat jednotlivé sjezdovky. Třeba v Krkonoších je v provozu už většina vleků. Zastněžovat mohli vlekaři i na Moravě, lyžaři tak mohou vyrazit i do většiny areálu v Beskydech a Jeseníkách. O víkendu by měl sjezdovky pokrýt i přírodní sníh.
3. 1. 2020|