TÉMA

Václav Procházka

Volba nového děkana Lékařské fakulty v Ostravě se odsouvá. Do funkce se vrací odvolaný Martínek

Volba nového děkana Lékařské fakulty Ostravské univerzity plánovaná na 3. března se odsouvá. Krajský soud v Ostravě, na který se obrátil odvolaný děkan Arnošt Martínek, vydal předběžné opatření, které Martínka prozatím vrátilo do funkce. Informaci zveřejněnou na serveru iDNES.cz potvrdil České televizi Václav Procházka, který byl dočasně pověřen vedením fakulty a je jedním z kandidátů na děkana.
20. 2. 2020|

Děkanem ostravské lékařské fakulty se chtějí stát tři akademici. Hledá se náhrada za Martínka

Po odvolání Arnošta Martínka, které souviselo s pochybeními při přijímacím řízení, se o funkci děkana Lékařské fakulty Ostravské univerzity ucházejí tři zájemci. Jsou jimi pověřený děkan fakulty a proděkan pro vědu a výzkum Václav Procházka, prorektor pro strategii a rozvoj Roman Hájek a vedoucí Ústavu zobrazovacích metod Petr Krupa. Volba se uskuteční 3. března.
14. 2. 2020|

Lékařská fakulta v Ostravě dostala od ministerstva souhlas k akreditaci

Lékařská fakulta Ostravské univerzity obdržela kladné stanovisko ministerstva zdravotnictví k akreditačnímu spisu pro obor Všeobecné lékařství. Spis tak může zamířit k Národnímu akreditačnímu úřadu. Fakultě přesto stále hrozí, že by nemusela stihnout letošní přijímací řízení.
12. 2. 2020|

Ostravská lékařská fakulta má nové vedení. Stále nesmí přijímat studenty

Rektor Ostravské univerzity Jan Lata odvolal z funkce děkana Lékařské fakulty (LF) Arnošta Martínka. Důvodem jsou pochybení při přijímacích řízeních na obor Všeobecné lékařství. Postup při přijímání studentů zkoumal na fakultě Národní akreditační úřad (NAÚ), který kvůli problémům na škole odebral stěžejnímu oboru akreditaci. Rektor věří, že akreditaci obor opět získá. Fakultu zatím povede proděkan pro vědu a výzkum Václav Procházka.
2. 1. 2020Aktualizováno2. 1. 2020, 17:34|