TÉMA

Michal Rath

Rath doplatil 4,5 milionu z peněžitého trestu za korupci, píší Seznam Zprávy

Bývalý středočeský hejtman David Rath doplatil zbytek třináctimilionového peněžitého trestu, ke kterému byl odsouzený za manipulaci s veřejnými zakázkami. Vyhnul se tak dražbě poloviny domu, který vlastní společně se svým bratrem, uvedl web Seznam Zprávy. Ve dvou větvích kauzy manipulací při zadávání zakázek ve Středočeském kraji si Rath vyslechl souhrnný osmiletý trest vězení. Odpykal si z něj téměř čtyři roky.
28. 11. 2023|

Spor exhejtmana Ratha s bratrem o dědictví se znovu vrací k obvodnímu soudu

Obvodní soud pro Prahu 6 se bude znovu zabývat sporem bratrů Rathových. Městský soud v Praze totiž na základě odvolání zrušil rozsudek, podle kterého zdědil bývalý středočeský hejtman David Rath veškerý majetek svého otce Ratmíra. Informaci ČT potvrdil mluvčí Městského soudu v Praze Jakub Brejša. Bratr bývalého politika Michal Rath rozsudek napadl, protože odmítl, že by jeho otec byl při smyslech při psaní závěti, na základě které David Rath majetek získal.
30. 9. 2022|

Spor exhejtmana Ratha s bratrem o dědictví pokračuje. Případ posoudí Městský soud v Praze

Spor o dědictví mezi bývalým středočeským hejtmanem Davidem Rathem a jeho bratrem pokračuje. Michal Rath se odvolal proti lednovému rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 6, podle kterého zdědil bývalý politik David Rath všechen majetek po svém otci Ratmírovi oprávněně. Informaci ČT zjistila z justiční databáze.
23. 3. 2022|

David Rath i Roman Janoušek. České soudy čeká letos několik zásadních rozhodnutí

V roce 2020 mají české soudy vynést několik zásadních rozhodnutí. Do finále mají jít například druhá větev případu exhejtmana Davida Ratha nebo kauza údajného tunelování Mostecké uhelné společnosti. Už zanedlouho pak začne pražský městský soud řešit návrh na obnovu procesu v případu nehody lobbisty Romana Janouška. Kauzy a jejich stav zrekapituloval reportér Jiří Hynek.
2. 1. 2020|