TÉMA

Stará Paka

Popadané stromy zastavily vlaky v Libereckém kraji, zablokovaly i silnici u Železného Brodu

Silný vítr a popadané stromy zkomplikovaly v podvečer dopravu na Jablonecku a Semilsku. Spadlé stromy zablokovaly hlavní silnici 10 ze Železného Brodu na Tanvald, a zkomplikovaly i dopravu na dalších místech. Během hodiny vyjížděli hasiči k desítce popadaných stromů, nejvíc v oblasti kolem Železného Brodu, řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.
11. 7. 2021Aktualizováno11. 7. 2021, 21:40|

Stížnosti a pokuty zabraly. Vlakoví dopravci Arriva a Leo Express odstraňují nedostatky

Dva kraje – Pardubický a Liberecký – se dostaly do sporu se soukromými dopravci, kteří od konce loňského roku provozují některé regionální železniční tratě. Uděleny již byly vysoké pokuty a další ještě možná budou následovat. K nejzazšímu kroku, vypovězení smlouvy, však zřejmě nedojde.
17. 1. 2020|

Odbavování cestujících stále vázne. Arriva v Libereckém kraji dostane pokutu

Za neplnění smlouvy dostane společnost Arriva v Libereckém kraji pokutu. Vlaky už většinou jezdí podle jízdních řádů, ale firma má stále problémy s odbavovacím systémem. Vlakům navíc chybí informační systém v češtině, spousta z nich má stále německé nápisy. Vedení kraje očekává, že nejpozději do poloviny ledna bude vše fungovat tak, jak má. V opačném případě hejtmanství zváží odstoupení od smlouvy.
30. 12. 2019|