TÉMA

Simona Postlerová

Rázlová a Roden točí film Tancuj, Matyldo. Ona je zpěvačka s Alzheimerem, on její citově vyprahlý syn

Waltzing Matilda, jedna z nejznámějších písní nazpívaných mimo jiné Tomem Waitsem, se stala součástí inspirace tvůrců celovečerního filmu Tancuj, Matyldo. Do rolí bývalé barové zpěvačky a bohémské Matyldy, u níž propuká Alzheimerova choroba, a jejího syna, citově uzavřeného soudního exekutora Karla, tvůrci obsadili Reginu Rázlovou a Karla Rodena. Ti se setkávají spolu před kamerou úplně poprvé, v minulosti však Rázlová působila jako Rodenova pedagožka na DAMU. Natáčení probíhá v Praze, později se štáb přesune do Plzně nebo Bratislavy. Koproducentem je Česká televize.
19. 7. 2022|

Český román vrací do Divadla na Vinohradech Scheinpflugovou a Čapka

Pražské Divadlo na Vinohradech se pustilo do adaptace Českého románu Olgy Scheinpflugové. Kniha, psaná v napjatých dobách, je odkazem ke snahám o československou samostatnost, především se ale stala dokladem velkého milostného vztahu mezi autorkou a jejím manželem – spisovatelem Karlem Čapkem.
28. 9. 2020|

Klaun, který sám klauny maluje. Herec Viktor Preiss vystavuje své obrazy

Herec Viktor Preiss se představuje v nezvyklé roli. Poprvé v životě vystavuje své litografie a kresby, a to v dobřichovické Galerii Bím. Výstava nazvaná prostě Můj svět nezapře inspiraci divadlem, součástí expozice jsou ale také ukázky Preissových veršů.
28. 12. 2019|