TÉMA

Ministryně pro místní rozvoj

Podle policie splácela exministryně Dostálová auto z peněz Poslanecké sněmovny

Bývalá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) podle policie splácela auto pro manžela z peněz sněmovny. Server Seznam zprávy zveřejnil informace z policejního usnesení, podle kterého nechala den po nákupu vozu zvýšit odměnu své poslanecké asistentky o 15 tisíc měsíčně. Ta pak částku přeposílala otci Dostálové údajně za pronájem kanceláře, policie ale pracovala s verzí, že je otec použil na splátky vozu pro manžela Dostálové.
4. 8. 2022|

Stavební zákon by ve sněmovně mohl projít, podporu připouštějí někteří komunisté

Pro zamítnutý stavební zákon by se ve sněmovně mohla najít potřebná většina nejméně 101 hlasů. Podporu totiž teď připouští někteří komunisté, a to výměnou za záruky, že se sporná část ohledně definice obytných místností upraví vyhláškou. Takovou úpravu chce i ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). Proti ale zůstávají třeba opoziční ODS nebo Piráti, podle kterých by současná podoba návrhu stavební řízení nezrychlila.
6. 7. 2021|

Z debat o klimatických změnách se stává nové náboženství, kritizoval ve vánočním projevu prezident Zeman

Prezident Miloš Zeman v letošním vánočním poselství varoval, že z diskusí o změnách klimatu se postupně stává nové náboženství. Z Evropy se podle něj nesmí stát „ekologický skanzen“, kde klesne životní úroveň obyvatel. Zeman v projevu chválil stav české ekonomiky, naopak řešit je podle něj třeba pomalé soudy i stavební řízení. Lidem protestujícím proti premiérovi vzkázal, že ministerský předseda vzešel ze svobodných parlamentních voleb.
26. 12. 2019Aktualizováno26. 12. 2019, 15:06|