TÉMA

Výhybka

Omezení na trati v brněnských Maloměřicích kvůli atypické výhybce potrvá týdny

Omezení na trati v brněnských Maloměřicích potrvá kvůli výrobě atypické výhybky týdny. Ve čtvrtek v místě vykolejily tři vozy nákladního vlaku, zhruba po třech hodinách se dopravu podařilo obnovit po jedné koleji. Železničáři zprůjezdnili trať po dvou kolejích v pátek odpoledne, výjimkou je dvousetmetrový úsek, na kterém se kvůli výměně atypické výhybky bude jezdit po jedné z traťových kolejí zhruba do přelomu ledna a února.
9. 12. 2022|

Na trati u Prosenic jezdí vlaky znovu v plném provozu. Po nehodě museli dělníci vyrobit novou výhybku

Provoz na trati u Prosenic na Přerovsku se ve středu podařilo téměř po třech týdnech od střetu dvou nákladních vlaků plně obnovit, řekla mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Stalo se tak před polednem po náročné opravě tratě, kterou vlaky při nehodě poškodily. Dělníci museli na místě opravit nejen trolejové vedení, ale především nahradit v délce 66 metrů novou výhybku. Provoz na koridorové trati se částečně obnovil 24 hodin po nehodě, až dosud však tudy jezdily vlaky pouze po jedné koleji a sníženou rychlostí.
2. 2. 2022|

Srážku vlaků u Tlumačova na Zlínsku způsobilo pochybení dozorce výhybek

Srážku dvou nákladních vlaků u Tlumačova na Zlínsku z letošního února způsobilo pochybení dozorce výhybek. Vyplývá to ze závěrečné zprávy o výsledcích šetření mimořádné události, kterou zveřejnila Drážní inspekce. Na ukončení zjišťování příčin nehody, která si vyžádala škodu přesahující 14,7 milionu korun a jedno zranění, upozornil server Zdopravy.cz.
13. 12. 2021|

U Mladé Boleslavi a Hořovic strojvedoucí projeli návěst stůj, nikdo se nezranil

Dva incidenty na železnici, při nichž strojvůdci porušili zákaz jízdy, se ve čtvrtek staly ve Středočeském kraji. U Mladé Boleslavi projel ráno rychlík společnosti Arriva návěstidlo se signálem stůj a poškodil při tom výhybku. Nikdo se nezranil, protijedoucí vlak byl včas zastaven, informoval  mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podobný incident se stal ale i u Hořovic na Berounsku. Tam zase projel návěstidlo zakazující jízdu osobní vlak Českých drah a dostal se na kolej, po níž jel proti němu rychlík. Oba vlaky zastavily na pokyn dispečerů dva kilometry od sebe. Ani v tomto případě se nikdo nezranil.
26. 12. 2019Aktualizováno26. 12. 2019, 14:42|