TÉMA

Rušení spojů

Středočeský kraj trvá na rušení lokálek. Ministerské memorandum odmítl jako vágní

Středočeský kraj trvá na omezení nebo zastavení dopravy na dvanácti málo vytížených tratích a nahradí je autobusy. Ušetří tím 52 milionů korun ročně. Ministerstvo dopravy kraji nenabídlo, pokud jde o podporu veřejné dopravy, nic konkrétního, jen vágní memorandum, které zástupci kraje nepodepsali, řekla v pondělí hejtmanka Petra Pecková (STAN). Ministerstvo s rozhodnutím kraje dlouhodobě nesouhlasí, uvedlo, že zástupci kraje minulý týden slíbili odložit své rozhodnutí o rok, společné memorandum ale nakonec ze dne na den odmítli. Podle Peckové však udržení nynějšího provozu nedává ekonomicky smysl.
30. 8. 2021Aktualizováno30. 8. 2021, 19:18|

Kraje řeší, co dál s veřejnou dopravou. Uvažují o zdražování jízdného i rušení spojů

Kraje po propadech svých daňových příjmů začaly uvažovat o zdražování jízdného, škrtání jednotlivých spojů i větších změnách v dopravních systémech, které v posledních letech v regionech vznikly. Některé kraje připravují možné scénáře dalšího vývoje. ČT to zjistila z odpovědí jednotlivých krajských samospráv.
4. 2. 2021|

Tajfun na Filipínách má několik obětí. Zasáhl i turisty vyhledávané ostrovy Boracay a Coron

Tajfun Phanfone, který se v posledních dvou dnech přehnal přes Filipíny, za sebou zanechal nejméně šestnáct obětí. Podle agentury AFP to oznámily filipínské úřady. Agentura Reuters s odvoláním na krizové složky píše o třinácti potvrzených obětech. Tajfun se zároveň z Filipín přesunul nad Jihočínské moře, nejvážněji zasažené oblasti ale byly ve čtvrtek ráno stále bez internetu či telefonního spojení.
26. 12. 2019|