TÉMA

Výbuch plynu

Výbuch plynu v Katovicích si vyžádal dvě oběti. Další lidé byli zraněni

Polští hasiči našli těla dvou žen, matky a dcery, v troskách domu v Katovicích, kde v pátek ráno vybuchl plyn. Hasiči půlhodinu po poledni nalezli tělo starší ženy, po třetí hodině odpolední pak informovali o nalezení druhé oběti, uvedla na svém webu zpravodajská televize TVN 24. Výbuch zranil několik dalších lidí, kteří jsou nyní v péči lékařů, dodala.
27. 1. 2023|

V domě v Praze 3 vybuchly páry po instalaci montážní pěny, dva muži mají popáleniny

V Soběslavské ulici v Praze 3 ve čtvrtek odpoledne v obytném domě vybuchly nahromaděné páry po instalaci montážní pěny. Dva muži jsou popálení na hrudníku a v obličeji. Z domu bylo evakuováno zhruba 20 lidí, zhruba po hodině už se ale mohli začít vracet domů. Řekli to mluvčí pražských hasičů Martin Kavka a Kateřina Suchánská a mluvčí pražských zdravotnických záchranářů Jana Poštová. Hasiči tak upřesnili původní informace o výbuchu plynu.
23. 6. 2022Aktualizováno23. 6. 2022, 19:43|

Při výbuchu plynu v hotelu v Havaně zahynulo 26 lidí

Počet obětí výbuchu v luxusním hotelu Saratoga v centru Havany je 26. Nejméně 64 lidí včetně čtrnácti dětí utrpělo zranění a bylo převezeno do nemocnic. Hospitalizovaných zůstává 46 lidí. Nedávnou zprávu Červeného kříže o 32 mrtvých a 19 pohřešovaných úřady popřely, píše agentura AFP. Mezi oběťmi jsou i čtyři děti. Příčinou neštěstí byl patrně únik plynu. Všichni, kdo zahynuli, byli místní lidé. Hotel měl za sebou rekonstrukci a připravoval se na otevření. Záchranáři místo stále prohledávají.
7. 5. 2022Aktualizováno7. 5. 2022, 21:55|

V sutinách prešovského domu byly objeveny lidské pozůstatky, mohly by patřit osmé oběti loňského výbuchu

Na Slovensku začali třídit sutiny ze zdemolovaného prešovského panelového domu, který v prosinci vážně poškodil výbuch plynu. V ruinách byly podle slovenských médií nalezeny i lidské pozůstatky, jež by mohly patřit poslední dosud pohřešované obyvatelce domu.
9. 2. 2020|

„Totální škoda." Pojišťovna vyplatí přes padesát milionů korun lidem ze zničeného prešovského domu

Více než dva miliony eur (51,1 milionu korun) dostanou od pojišťovny obyvatelé panelového domu ve východoslovenském Prešově, který na začátku prosince poškodila exploze plynu a následný požár. Informuje o tom slovenský server Aktuality.sk. Dvanáctipatrový dům musel být kvůli silnému poškození nakonec celý zbourán.
25. 12. 2019|