TÉMA

Lešná

ŘSD zahájilo stavbu Palačovské spojky, má ulevit dopravě u Valašského Meziříčí

Začala výstavba takzvané Palačovské spojky. Pětikilometrová silnice propojí Valašsko a s ním i Zlínský kraj s dálnicí D48. Předpokládaná cena stavby je přes dvě miliardy korun. Spojka by měla začít sloužit řidičům za tři roky, řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Ulevit tak má dopravě v okolí Valašského Meziříčí.
5. 6. 2023Aktualizováno5. 6. 2023, 16:20|

Mezi Lešnou a Palačovem vznikne čtyřproudová silnice. Stavět se má příští rok

Stavbu takzvané Palačovské spojky chce Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájit příští rok. Téměř pětikilometrový úsek silnice vznikne mezi Lešnou na Vsetínsku a Palačovem na Novojičínsku. Propojí páteřní komunikace I/35 a I/48, namísto níž vzniká dálnice D48. Pravomocné změněné územní rozhodnutí má stavba od konce loňského roku, řekl v pátek ředitel zlínské správy ŘSD Karel Chudárek. Ředitelství letos plánuje i dopravní stavby ve Valašském Meziříčí.
15. 1. 2021|

Kyanid se do Bečvy dostal z kanálu v katastru Juřinky. Agrofert zvažuje žalobu kvůli údajné pomluvě

Kyanid, který způsobil úhyn desítek tun ryb v řece Bečvě ve Zlínském a Olomouckém kraji, se do vody dostal z vyústění kanálu v katastru Juřinky, která je místní částí Valašského Meziříčí. Na svém Twitteru o tom informovala policie. Už v sobotu policisté uvedli, že na kanál je napojeno mnoho společností, původce otravy kyanidem je však stále neznámý. Škody, které toxická látka způsobila, zatím nejsou vyčíslené. Společnost DEZA, která patří do koncernu Agrofert, zvažuje žalobu kvůli údajné pomluvě, že havárii způsobila ona.
29. 9. 2020Aktualizováno29. 9. 2020, 17:36|

Zlínská zoo byla loni nejnavštěvovanější na Moravě. Rekord zaznamenaly všechny zahrady

Zoologickou zahradu Lešná ve Zlíně loni navštívilo přes šest set osmdesát tisíc lidí. Víc návštěvníků než v předchozích letech přišlo do všech zahrad na Moravě. Lákají je mláďata, nová zvířata, opravené nebo nové expozice i počasí. Novinky chystají zoo i na letošní rok.
8. 1. 2020|

Opicím piškoty, vydrám melouny. Ve zlínské zoo rozdávají zvířatům vánoční nadílku

Zlínská zoologická zahrada naděluje zvířatům ještě před Štědrým dnem. Pochutnávají si na ovoci, zelenině nebo oříškách. Řadu dobrot přinesli také návštěvníci zahrady, kvůli velké nadílce mohli chovatelé rozdávat krmení už před Štědrým dnem.
23. 12. 2019|