TÉMA

Michael Caine

Jan Žižka vtrhl do kin. Víc než fakta ho zajímají emoce

Velkofilm Jan Žižka vypráví o vzestupu slavného vojevůdce. Podle tvůrců nejde ale o jeho biografii, husitský hejtman byl jen inspirací pro historický snímek s mezinárodním hereckých obsazením. Režisér Petr Jákl ho natočil v Česku s americkým hercem Benem Fosterem v titulní roli a hollywoodskými ambicemi. Rozpočet téměř půl miliardy korun dělá z Jana Žižky dosud nejdražší tuzemský film.
9. 9. 2022|

Začal festival ve Varech. Na úvod ocenil Michaela Cainea, program rozběhl Zátopek

Po roční pauze se Karlovy Vary opět zaplnily filmem. Pětapadesátý ročník festivalu začal v pátek, hned na úvod předal cenu anglickému herci Michaelu Caineovi. Jako zahajovací snímek bylo vybráno drama Zátopek. Filmová přehlídka pokračuje až do 28. srpna.
20. 8. 2021Aktualizováno20. 8. 2021, 20:49|

V Karlových Varech vrcholí přípravy na filmový festival. Organizátoři se soustředí i na hygienická opatření

V Karlových Varech vrcholí přípravy Mezinárodního filmového festivalu. Začne už v pátek a potrvá devět dnů. Loni se kvůli protiepidemickým opatřením nekonal, na hygienická opatření ale musí myslet organizátoři také letos. Důsledně kontrolovat budou především bezinfekčnost návštěvníků.
18. 8. 2021Aktualizováno18. 8. 2021, 20:16|

Na festival v Karlových Varech přijedou Johnny Depp a Michael Caine

Filmový festival v Karlových Varech odtajnil další novinky pětapadesátého ročníku. K těm hlavním patří uvedení dalších hostů – do českého lázeňského města by měli dorazit herci Johnny Depp a Michael Caine. Z českých filmových osobností si cenu převezme režisér Jan Svěrák. Letošní ročník se koná od 20. do 28. srpna.
10. 8. 2021Aktualizováno10. 8. 2021, 11:38|

Filmová upoutávka týdne: „Nesnažte se ho pochopit.“ V novém snímku si Nolan opět pohrává s časem

Christopher Nolan je jeden z mála hollywoodských filmařů, který točí velkorozpočtové originální projekty. A tak se už vydal krást do snů nebo na záchranu vojáků u Dunkerku. Jeho filmy velmi často oplývají neobvyklou strukturou a nadcházející Tenet nebude v hrátkách s časem výjimkou.
22. 12. 2019|