TÉMA

Plynová pistole

Ozbrojený muž, který na Úřadu vlády trval na setkání s Babišem, je nepříčetný. Policie případ odložila

Kriminalisté uzavřeli případ listopadového incidentu na Úřadu vlády, kdy se muž ozbrojený nožem a plynovou pistolí pokusil setkat s tehdejším premiérem Andrejem Babišem (ANO). Ze znaleckých zkoumání podle policie vyplynulo, že je muž nepříčetný a kriminalisté ho tak nemohou kvůli jeho psychickému stavu stíhat. Policisté tak navrhli uložení ochranného léčení. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Třiatřicetiletý muž se s Babišem nesetkal, ochranná služba ho zadržela poté, co začal být agresivní a chtěl vytáhnout pistoli.
21. 3. 2022|

Střelce z Lidické soud vyhostil. Opilý muž se chtěl pochlubit novou plynovou pistolí

Cizince, který v pátek v budově v brněnské Lidické ulici střílel z plynové pistole, soud vyhostil. Českou republiku musí opustit do 27. prosince, nesmí se do ní vrátit dalších 18 měsíců. Druhý muž dostal blokovou pokutu. Oba byli při zadržení opilí.
23. 12. 2019|

Policie v Brně hledala muže se zbraní. Měl plynovou pistoli

Policisté v Brně v pátek odpoledne pátrali po ozbrojeném muži. Dostali oznámení o střelbě na dvoře domu v Lidické ulici, dlouho ale nemohli nikoho najít. Bezvýsledně skončila i prohlídka budovy. V podvečer policie oznámila, že v jejích rukou je podezřelý, který u sebe měl plynovou pistoli s náboji. Během pátrání byla uzavřena Lidická ulice, místem nemohly projíždět tramvaje ani auta, doprava kolabovala.
20. 12. 2019Aktualizováno20. 12. 2019, 19:10|