TÉMA

Dalibor Blažek

Karlovarský kraj chystá v Lokti zubní kliniku. Stomatologické komoře se nelíbí zapojení firmy

Zřízením nové stomatologické kliniky v Lokti chce Karlovarský kraj vyřešit kolabující provoz zubních pohotovostí. Ten je důsledkem celkového palčivého nedostatku zubařů v regionu. V současnosti fungují pohotovosti většinou jen o víkendech a svátcích a doktoři, kteří na nich slouží, teď požadují vyšší hodinovou sazbu. Sami stomatologové ale považují projekt za problematický kvůli roli firmy, kterou kraj jeho přípravou pověřil.
31. 5. 2023|

Brněnští vědci popsali nový mechanismus sestřihu RNA. Může se uplatnit v medicíně

Zatím neznámý mechanismus řídící sestřih ribonukleové kyseliny (RNA) popsal tým vedený Daliborem Blažkem z brněnského institutu CEITEC Masarykovy univerzity – studie vyšla v časopise Nature. Zjištění vědců mohou v budoucnu nalézt uplatnění v medicíně, konkrétně při zastavování růstu nádorových buněk.
15. 9. 2022|

Odvolací soud potvrdil osvobození starosty Aše ve vleklé korupční kauze

Krajský odvolací soud v Plzni osvobodil starostu Aše Dalibora Blažka (HNHRM) obžalovaného z korupce. Osvobozeni byli i radní Jiří Červenka (ODS) a zástupce firmy Development West. ČT informaci zjistila z justiční databáze. Soudy se případem zabývaly od roku 2015. Státní zástupce může ještě podat dovolání k Nejvyššímu soudu.
4. 3. 2021|

Korupční kauzu starosty Aše projedná soud potřetí. Žaloba se týká pronájmu pozemků kasinu

Kauza starosty Aše Dalibora Blažka (HNHRM), který čelí obvinění z korupce při pronájmu pozemků pro místní kasino, je znovu na začátku. O jeho vině bude soud rozhodovat už potřetí. Vyplývá to z informací v justiční databázi. Kromě Blažka je mezi obviněnými i radní Jiří Červenka (ODS) a zástupce firmy Development West. Podle okresního soudu v Chebu je trojice nevinná. S tím ale nesouhlasí nadřízený krajský soud v Plzni. Případ vrátil na začátek už dvakrát. Nyní čeká okresní soudce třetí kolo. Případ musí projednat znovu a důkladněji.
13. 2. 2020|

Muž podle starosty zaútočil sekerou na pošťáka. Policie na Karlovarsku po pachateli pátrá

Policie pátrá po pachateli násilného trestného činu, který se stal v pátek dopoledne v Aši na Karlovarsku. Podle dostupných informací mladý muž napadl sekerou doručovatele pošty a jeho přítelkyni. Oba utrpěli vážná zranění. Podle policie je z útoku podezřelý dvacetiletý Patrick Wächter z Aše. Policie nabádá svědky, aby se ho nepokoušeli zadržet.
20. 12. 2019Aktualizováno20. 12. 2019, 16:34|