TÉMA

Papírnictví

Reprodukční číslo opět roste. Obchody prodávají papírenské zboží, dětské oblečení a obuv

Index protiepidemického systému PES se třetí den drží na 70 bodech ze sta. Opět ale vzrostlo reprodukční číslo, které dosáhlo hodnoty 0,76. I tak je však jedno z nejnižsích v Evropské unii. Od úterý nakoupí Češi v kamenných obchodech znovu papírnické zboží, dětské oblečení a obuv. Vláda na základě četných požadavků občanů rozšířila o tyto položky seznam nezbytného zboží. Prezident republiky Miloš Zeman se nechá očkovat proti koronaviru ve středu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.
19. 1. 2021Aktualizováno19. 1. 2021, 18:09|

V úterý se otevřou papírnictví nebo obchody s dětským oblečením, avizoval Babiš

V Česku se v úterý otevřou papírnictví, obchody s dětským oblečením a obuví a také prodejny spodního prádla. České televizi to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Na pondělním jednání to schválí vláda. Další uvolnění opatření se podle premiéra v příštím týdnu nečekají. Za sobotu v Česku přibylo 5199 potvrzených nákaz koronavirem, zhruba o třetinu méně než před týdnem. V nemocnici je 6473 nakažených, nejméně za téměř dva týdny. Index protiepidemického systému PES klesl na 70 bodů ze sta, v sobotu byl o dva body výše. Čtvrtý den je ve čtvrtém stupni.
17. 1. 2021Aktualizováno17. 1. 2021, 20:22|

Klobouk dolů před lidmi, co připravovali registrační systém očkování, říká Havlíček

Senioři se od pátečního rána mohou registrovat do systému očkování. Jeho spuštění ale provázely komplikace, uživatelé čekali na ověřovací SMS i několik desítek minut. Nakonec termín očkování získaly asi tři tisíce lidí. Podle vicepremiéra, ministra průmyslu a obchodu a dopravy Karla Havlíčka (za ANO) udělali všichni tvůrci očkovacího systému kus dobré práce. Uvedl to v Interview ČT24.
16. 1. 2021|

Uzavřít papírnictví bez pokladny EET bylo správné, potvrdil soud

Finanční správa postupovala správně, když kvůli absenci elektronické evidence tržeb v roce 2017 dočasně zavřela dvě papírnictví, jedno ve Slavkově u Brna a druhé ve Vyškově. Že úředníci nepochybili, ve čtvrtek potvrdil brněnský krajský soud.
19. 12. 2019|