TÉMA

Water Solar Technology

MfD: Policie navrhla obžalovat exstarostu Varnsdorfu Horáčka kvůli radarům

Policie ukončila vyšetřování pronájmu radarů na měření rychlosti ve Varnsdorfu na Děčínsku a navrhla obžalovat čtyři lidi a jednu firmu. Mezi nimi i bývalého starostu Stanislava Horáčka, který byl několik týdnů ve vazbě, a někdejšího místostarostu Josefa Hambálka. V sobotu to napsal deník Mladá fronta Dnes.
12. 12. 2020|

Varnsdorf při provozu radarů nepostupoval podle zákona, rozhodl soud

Město Varnsdorf nepostupovalo podle zákona při pronájmu radarů soukromé firmě. Usnesení rady města, na které navázalo uzavření nájemní smlouvy na radary na měření rychlosti, jsou nezákonná a Krajský soud v Ústí nad Labem je pátečním rozhodnutím zrušil. Město kritizovanou smlouvu s firmou Water Solar Technology (WTS) provozující radary koncem loňského roku vypovědělo. V souvislosti s pronájmem radarů policie obvinila pět lidí včetně bývalého starosty Stanislava Horáčka.
10. 7. 2020Aktualizováno10. 7. 2020, 11:51|

Bývalý starosta Varnsdorfu Horáček, stíhaný kvůli pronájmu radarů, byl propuštěn z vazby

Bývalý starosta Varnsdorfu Stanislav Horáček, stíhaný v souvislosti s pronájmem radarů, byl v úterý propuštěn z vazby. Uvedl to na svém webu Děčínský deník. Horáček strávil ve vazbě necelých osm týdnů, je trestně stíhaný spolu s dalšími osobami. Čelí obvinění z několika trestných činů v souvislosti se spornou zakázkou na pronájem radarů na měření rychlosti.
4. 2. 2020|
Reportéři ČT

Problematické radary ve Varnsdorfu končí. Exstarosta je ve vazbě, policie kvůli nim stíhá několik lidí

Radary ve Varnsdorfu, které měří překročení povolené rychlosti, na konci ledna končí. Kvůli problematické smlouvě s firmou Water Solar Technology policisté stíhají čtyři fyzické osoby a jednu právnickou a ve vazbě je bývalý starosta města Stanislav Horáček, který kvůli kauze skončil v hnutí ANO. Město si začátkem ledna zvolilo nové vedení, které kontrakt vypovědělo. Případ sledovali Reportéři ČT.
28. 1. 2020|

Zastupitelé Varnsdorfu odvolali starostu Horáčka, jeho nástupcem bude Solloch

Novým starostou Varnsdorfu se stal Roland Solloch (za ANO). Ve funkci nahradil trestně stíhaného Stanislava Horáčka, kterého zastupitelé odvolali kvůli sporné zakázce na radary na měření rychlosti. Další stíhaný politik, místostarosta Josef Hambálek (ANO) rezignoval na funkci sám, nechce prý městu kazit pověst. Novým místostarostou je Jiří Sucharda z ODS.
9. 1. 2020Aktualizováno9. 1. 2020, 19:41|

ANO vyloučilo starostu Varnsdorfu Horáčka, kvůli městským radarům skončil ve vazbě

Varnsdorfský starosta Stanislav Horáček skončil v ANO. Kvůli kauze pronájmu radarů ho hnutí na středečním jednání předsednictva vyloučilo, potvrdil předseda ANO Andrej Babiš. Horáčka minulý týden poslal do vazby Okresní soud v Děčíně. V případu jsou obviněni celkem čtyři lidé a jedna právnická osoba. Místostarosta Varnsdorfu Josef Hambálek (ANO), který je stíhán na svobodě, řekl, že chod úřadu je zajištěn.
19. 12. 2019|