TÉMA

Kontrolní výbor

Policisté z Národní centrály zasahovali v Brně kvůli přidělování městských bytů. Zadrželi osm lidí

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadrželi osm lidí kvůli podezření z páchání trestné činnosti při přidělování městských bytů a nebytových prostor v Brně. Provádějí domovní prohlídky na základě soudních příkazů, uvedlo v úterý ráno na webu Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Podle předsedkyně kontrolního výboru Moniky Lukášové Spilkové (Piráti), která na nesrovnalosti při přidělování bytů upozorňovala, by se měl zásah týkat přidělování bytů na radnici Brno-střed.
4. 10. 2022Aktualizováno4. 10. 2022, 20:05|

Éra Jermanové skončila, středočeskou hejtmankou je Petra Pecková

Středočeský kraj má novou hejtmanku. Zastupitelé na svém ustavujícím zasedání zvolili do čela regionu Petru Peckovou, která do voleb vedla vítězné STAN. Jejími náměstky se stali Martin Kupka (ODS), Jiří Snížek (Piráti) a Věslav Michalik (STAN). V krajské koalici jsou také Spojenci pro Středočeský kraj.
16. 11. 2020Aktualizováno16. 11. 2020, 12:19|
Události komentáře

Kalousek: Vláda brání zájmy beneficienta svěřenského fondu, ne České republiky

Vláda a koaliční poslanci v otázce bruselského auditu premiéra Andreje Babiše (ANO) hájí Babišovy privátní finanční zájmy na místo toho, aby hájili zájmy českých občanů. V Událostech, komentářích to prohlásil Miroslav Kalousek z TOP 09. Auditem se v úterý zabýval i kontrolní výbor sněmovny, podle jeho předsedy Romana Kubíčka ale Babiš ve střetu zájmů není. Média s odkazem na informace z Bruselu tvrdí opak.
18. 12. 2019|