TÉMA

Parvíz Mušaraf

Zemřel pákistánský exprezident Parvíz Mušaraf. Byl klíčovým spojencem USA v tažení proti al-Káidě

Ve věku 79 let zemřel pákistánský prezident z let 2001 až 2008 Parvíz Mušaraf. Zemřel po dlouhé nemoci v nemocnici v Dubaji, kde v posledních letech žil. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na pákistánská média. Jeho úmrtí potvrdilo diplomatické zastoupení Pákistánu ve Spojených arabských emirátech i pákistánská armáda, jejíž složky vyjádřily v této souvislosti soustrast.
5. 2. 2023Aktualizováno5. 2. 2023, 11:55|

Pákistánský nejvyšší soud zrušil trest smrti pro Mušarafa. Bývalý prezident je volný

Pákistánský nejvyšší soud v pondělí zrušil trest smrti pro bývalého prezidenta Parvíze Mušarafa, kterého zvláštní soud minulý měsíc uznal vinným z velezrady. Zrušení tohoto verdiktu nejvyšší justiční instance v zemi zdůvodnila tím, že je v rozporu s ústavou, informovaly agentury.
13. 1. 2020|

Pákistánský exprezident Mušaraf dostal trest smrti za velezradu. Jeho právník se odvolá

Pákistánský protiteroristický tribunál odsoudil k smrti někdejšího vojenského prezidenta Parvíze Mušarafa. Oznámila to tamní vláda s tím, že generál byl potrestán za velezradu a porušení ústavy. Obvinění se týká vyhlášení výjimečného stavu v Pákistánu v roce 2007. Šestasedmdesátiletý Mušaraf žije už několik let v Dubaji a obvinění v minulosti odmítl jako politicky motivovaná. Jeho právník řekl, že se proti rozsudku odvolá.
17. 12. 2019Aktualizováno17. 12. 2019, 14:05|