TÉMA

Národní investiční plán

Z posledního balíku unijních dotací už Česko získalo přes sedmdesát procent. A ladí se nové programovací období

Česko je v čerpání evropských dotací devátou nejúspěšnější zemí z celé Evropské unie. Z aktuálního balíku už získalo přes sedmdesát procent peněz, tedy 481 miliard korun. Ministerstvo pro místní rozvoj se nyní připravuje na nové dotační období.
6. 2. 2022|

Babiš chválí HDP a export, ale mnoho lidí strádá a má exekuce, kritizují premiéra Bartoš i Okamura

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu ve svém novoročním projevu vyzdvihl, že se České republice ekonomicky daří a země roste a bohatne. Předseda Pirátů Ivan Bartoš ale upozorňuje, že miliony lidí nejsou ekonomicky zabezpečeny a strádají. Předseda SPD Tomio Okamura zase připomněl statisíce lidí v exekuci. Projevu premiéra Babiše i dalších ústavních činitelů se věnoval pořad Události, komentáře.
3. 1. 2020|

Vláda slibuje investice i růst důchodů. Opozice varuje před zpomalující ekonomikou

Rok 2020 má být podle české vlády hlavně rokem investic. Koaliční kabinet chce i nadále řešit bezpečnost, počítá i s růstem platů a důchodů. Personální změny premiér Andrej Babiš (ANO) ani vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) neočekávají. Opozice varuje před podceněním oslabující ekonomiky.
1. 1. 2020|

Z debat o klimatických změnách se stává nové náboženství, kritizoval ve vánočním projevu prezident Zeman

Prezident Miloš Zeman v letošním vánočním poselství varoval, že z diskusí o změnách klimatu se postupně stává nové náboženství. Z Evropy se podle něj nesmí stát „ekologický skanzen“, kde klesne životní úroveň obyvatel. Zeman v projevu chválil stav české ekonomiky, naopak řešit je podle něj třeba pomalé soudy i stavební řízení. Lidem protestujícím proti premiérovi vzkázal, že ministerský předseda vzešel ze svobodných parlamentních voleb.
26. 12. 2019Aktualizováno26. 12. 2019, 15:06|

Babiš se naposled před svátky setkal se Zemanem, představil mu investiční plán

Premiér Andrej Babiš se v tomto roce naposledy setkal s prezidentem Milošem Zemanem na tradiční schůzce v Lánech. Hlavě státu představil osmibilionový národní investiční plán, s prezidentem mluvili také o konci šéfa Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Dušana Navrátila.
17. 12. 2019|

Vláda zveřejnila investiční plán do roku 2050 za 8 bilionů. Podle ODS tipuje jako ve Sportce

Z celkových investic za osm bilionů korun v Národním investičním plánu je určeno zhruba 6,2 bilionu, tedy 77,4 procenta, na investiční akce v dopravě. Druhý největší objem investic, 423,5 miliardy, je u ministerstva průmyslu a obchodu. Většina je přitom určena na dva nové jaderné bloky. Plán počítá s Dukovany i Temelínem. Pro příští vlády není dokument závazný – premiér Andrej Babiš (ANO) ho považuje za vizi, kam v budoucnu investovat.
16. 12. 2019Aktualizováno16. 12. 2019, 19:40|