TÉMA

Ivan Král

Patti Smith do Prahy konečně přivezla svou energii

Patti Smith paří k hudebníkům, kteří se do Česka opakovaně vracejí. Přesto v úterý odehrála v Praze koncert, v nějž někteří její příznivci už ani nedoufali. Kvůli pandemickým odkladům se posunul o dva roky. Pětasedmdesátiletá americká písničkářka ale ve Foru Karlín rozehnala případné pochyby, jestli bude mít stále ještě energii na velká vystoupení.
20. 7. 2022|

V antikvariátu ji prodávali za sedminásobek ceny, tak ji vydal znovu. Hudebník Ivo Pospíšil opět vzpomíná

Hudebník Ivo Pospíšil vydal reedici své úspěšné knihy Příliš pozdě zemřít mladý, kterou napsal s Vladimírem Juráskem. Tentokrát je vzpomínková publikace doplněná o další dobové fotografie, dokumenty, a dokonce i film.
20. 6. 2022|

Zemřel muzikant Ivan Král. Spolupracoval s Patti Smith, Iggym Popem i kapelou Lucie

Ve Spojených státech zemřel český hudebník Ivan Král, bylo mu 71 let. Po emigraci z Československa působil jako kytarista v Patti Smith Group, s níž nahrál čtyři studiová alba a napsal pro ni řadu písní. Na jednom pódiu se ale objevil také s Iggym Popem či kapelami Blondie a Kiss. Po návratu do Česka produkoval například desku skupiny Lucie.
3. 2. 2020Aktualizováno3. 2. 2020, 13:07|

Neuvěřitelný Ivan Král. Hrál s hvězdami, napsal světový hit, nyní vypráví svůj americký příběh

Poznal zblízka legendy světového rocku a sám se zapsal do hudební historie. Nyní příběh Ivana Krále vychází jako autorizovaný životopis. Někdejší spoluhráč hvězd, jakými jsou Iggy Pop, Patti Smith nebo David Bowie, v knize popisuje divoká léta plná sexu, drog a rokenrolu.
16. 12. 2019|