TÉMA

Lubomír Vaculín

Vaculín odmítá složit zastupitelský mandát. Čelí kritice poté, co pomohl prosadit novou krajskou nemocnici

Zastupitel Zlínského kraje Lubomír Vaculín (ČSSD) se svého mandátu nevzdá. „Rád bych i nadále pracoval ve prospěch sociální demokracie a především ve prospěch občanů Zlínského kraje,“ uvedl Vaculín v pátečním prohlášení. Loni v prosinci svým hlasem v zastupitelstvu pomohl ke schválení stavby nové krajské nemocnice ve Zlíně, kterou prosazoval hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Opoziční ČSSD byla proti, projekt dlouhodobě kritizuje, chtěla nejdříve posoudit možnost rekonstruovat a dostavět nynější areál zlínské nemocnice.
17. 1. 2020|

Vaculína vyloučit nechceme, zastali se členové ČSSD ze Zubří zastupitele, který podpořil novou nemocnici

Vyloučení svého předsedy Lubomíra Vaculína ze strany v pondělí jednohlasně nedoporučila Místní organizace (MO) ČSSD v Zubří na Vsetínsku. Vaculín, který je také starostou Zubří, na konci loňského roku pomohl k nečekanému schválení stavby nové krajské nemocnice, kterou prosazoval hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Opoziční sociální demokraté přitom projekt dlouhodobě kritizovali a krajské předsednictvo proto navrhlo zrušení Vaculínova členství ve straně.
14. 1. 2020|

Koalice ve Zlínském kraji je kvůli nemocnici v ohrožení. ANO bude jednat o jejím ukončení, podle Čunka je stejně nefunkční

Krajský předseda hnutí ANO ve Zlínském kraji a krajský zastupitel Pavel Pustějovský navrhne na lednovém krajském předsednictvu hnutí ukončení krajské koalice. Důvodem je podle něj způsob, jakým lidovecký hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) v pondělí prosadil stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích.
17. 12. 2019|

Zlínský kraj nečekaně schválil novou nemocnici za osm miliard. ČSSD chce potrestat zastupitele

Zastupitelé Zlínského kraje neplánovaně na konci svého jednání schválili stavbu nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích za osm miliard korun. Koalice se na projektu neshodla koncem června, ani tentokrát nepostupovala jednotně. I tak ale návrh, který prosazuje hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL), získal dostatečnou podporu.
16. 12. 2019Aktualizováno16. 12. 2019, 23:21|