TÉMA

Jaroslav Komínek

Tři obvinění v kauze veřejných zakázek Krajské zdravotní a Nemocnice Jihlava usilují o propuštění z vazby

Zatím tři z pěti obviněných, které soud v minulém týdnu poslal v případu údajné manipulace nemocničních zakázek do vazby, podali stížnost proti této formě stíhání. České televizi to řekla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 9 Barbora Chlostová. Ostatní si ponechali lhůtu na rozmyšlenou. Kvůli kauze minulé pondělí zasahovala Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) na téměř čtyřiceti místech po celé republice. Po zásahu obvinila deset lidí.
26. 2. 2024Aktualizováno26. 2. 2024, 17:08|

Politici musí začít u sebe, nesmí lhát, hledali recept na rozdělenou společnost lídři v Ústeckém kraji

Posledním tématem předvolební debaty lídrů v Ústeckém kraji byla rozdělená společnost. Podle některých diskutérů se na ní podílí například veřejné lhaní politiků. Ti by měli jít občanům příkladem. Hosty debaty byli Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirátiSTAN), Jaroslav Foldyna (SPD), Jaroslav Komínek (KSČM), Karel Krejza (SPOLU), Zdeněk Matouš (ČSSD) a Jaroslav Pelc (PŘÍSAHA). Moderoval Martin Řezníček.
25. 9. 2021|

Lídři Ústeckého kraje debatovali o tom, jak řešit problém s vyloučenými lokalitami

Volební lídři Ústeckého kraje debatovali o tom, jakým problémům čelí region a jak je vyřešit. Diskuse se točila kolem pověsti kraje, vyloučených lokalit i průmyslových zón. Hosty byli Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirátiSTAN), Jaroslav Foldyna (SPD), Jaroslav Komínek (KSČM), Karel Krejza (SPOLU), Zdeněk Matouš (ČSSD) a Jaroslav Pelc (PŘÍSAHA).
24. 9. 2021Aktualizováno25. 9. 2021, 00:11|

Lídři z Ústeckého kraje se přeli kvůli covidu. Neshodli se, jak má vypadat očkovací kampaň

Lídři kandidátek v Ústeckém kraji diskutovali v předvolební debatě o covidu-19 a stavu českého zdravotnictví během epidemie. Jak přimět lidi se nechat očkovat, se ale neshodli. Hosty byli Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirátiSTAN), Jaroslav Foldyna (SPD), Jaroslav Komínek (KSČM), Karel Krejza (SPOLU), Zdeněk Matouš (ČSSD) a Jaroslav Pelc (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Martin Řezníček.
24. 9. 2021|

Zemřel bývalý europoslanec a zastupitel Ústeckého kraje Jaromír Kohlíček

Po dlouhé nemoci zemřel v neděli bývalý europoslanec za KSČM a zastupitel Ústeckého kraje Jaromír Kohlíček. Bylo mu 67 let. Na jeho úmrtí upozornil týdeník Echo 24. Kohlíček, který se v říjnových volbách dostal do krajského zastupitelstva za KSČM, se v půlce listopadu omluvil z ustavujícího zasedání, slib měl složit na příštím jednání zastupitelstva.
7. 12. 2020|

Nehodám vlaků zabrání omezení spojů, navrhuje Správa železnic. Je to žert, reagují kritici

Červenec na železnici byl co do počtu incidentů nejhorším měsícem minimálně od roku 2015. Drážní inspekce řešila 135 mimořádných událostí, což je skoro o třetinu více než v předchozím měsíci. Na jednu z nich, srážku vlaků u Perninku, reaguje Správa železnic dalším organizačním opatřením – vyzvala dopravce a kraje, aby omezili provoz.
4. 8. 2020|

Zmatek na železnici. Na některých tratích v neděli poprvé vyjeli soukromí dopravci

Desítky výrazně zpožděných vlaků, několik spojů, které nedojely vůbec, a zmatky mezi cestujícími. I tak vypadala neděle na železnici. Od půlnoci platí nové jízdní řády. České dráhy musely přenechat asi pět procent přepravy soukromým dopravcům a někteří z nich měli potíže.
15. 12. 2019|