TÉMA

Michal Půr

Parlamentní listy na prodej? Zájemce si koupí sílu pětiny internetové populace, říká mediální odborník Josef Šlerka

Parlamentní listy – kontroverzní web s často vulgárními titulky – je na prodej. Většinový vlastník, kterým je senátor Ivo Valenta (nestr., klub ODS), řekl webu Info.cz, že eviduje vážného zájemce. Zároveň ale dal najevo, že by případná otázka prodeje nebyla bezprostřední záležitostí.
7. 2. 2020|

Deník N: Válková podala trestní oznámení pro pomluvu kvůli článku o spolupráci s Urválkem

Poslankyně a vládní zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková (ANO) podala trestní oznámení pro pomluvu kvůli článku serveru Info.cz o své někdejší spolupráci s komunistickým prokurátorem Josefem Urválkem. Uvedl to server Deník N. Válková tvrdí, že se nepodílela na šikaně disidentů, jak se píše v článku. Žádá také omluvu od historika Petra Blažka, který je v článku citován. Vydavatel a šéfredaktor Info.cz Michal Půr i historik Blažek řekli Deníku N, že si za informacemi v článku stojí.
28. 1. 2020|

„Tomáš Jirsa obsah neovlivňoval, o jeho spolupráci s PPF jsme nevěděli,“ říká šéfredaktor serveru Info.cz

Podnikatel Tomáš Jirsa měl podle zjištění Aktuálně.cz ovlivňovat české mínění o Číně na zakázku firmy miliardáře Petra Kellnera. Zároveň ale působil jako jednatel zpravodajského webu Info.cz. „Do obsahu nijak nezasahoval,“ tvrdí jeho šéfredaktor Michal Půr. Podle bývalých redaktorů webu se ale obsah po Jirsově příchodu změnil.
14. 12. 2019|