TÉMA

DXC Technology

Soud zmírnil trest úředníkovi v kauze tendru na informační systém. Místo vězení dostal podmínku

Vrchní soud v Praze pravomocně udělil někdejšímu šéfovi oddělení bezpečnosti informací ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) Karlu Mackovi tříletou podmínku. Zmírnil tak původní pětiletý trest vězení, se kterým odešel muž loni v březnu od pražského městského soudu. Podle obžaloby se dopustil pomoci k pletichám při zadání veřejné zakázky a také příprav zneužití pravomoci úřední osoby v souvislosti s tendrem na systém pro výplatu sociálních dávek. Výrok o vině odvolací soud neměnil.
26. 1. 2023|

Ministerstvo práce nesmí uzavřít smlouvu na systém vyplácení dávek, rozhodl antimonopolní úřad

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) nesmí uzavřít smlouvu na nový informační systém pro vyplácení dávek, který by měl podle plánu začít fungovat od roku 2021. Rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) je pravomocné, řekla jeho mluvčí Milena Marešová. Podle úřadu MPSV v tendru vyřadilo vítěze, firmu DXC Technology, kvůli nízké ceně. Krok ale transparentně nevysvětlilo, čímž porušilo zákon o zadávání veřejných zakázek. MPSV s tím nesouhlasí, odvoláním nechtělo ale případ dál protahovat. Výtky zohlední v zadávacím řízení.
3. 1. 2020Aktualizováno3. 1. 2020, 13:07|

Vítěze vyškrtli kvůli nízké ceně, teď je znovu ve hře. Ministerstvo zatím nemá dodavatele systému pro dávky

Ministerstvo práce zatím nesmí uzavřít smlouvu na nový informační systém pro vyplácení dávek, který by měl podle plánu začít fungovat od roku 2021. Musí také zrušit vyřazení vítěze této zakázky ze soutěže. Firmu DXC Technology z ní vyškrtlo kvůli nízké ceně. Vyplývá to z rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, které zveřejnil server Hlídač státu. Proti verdiktu je možné do 15 dnů podat rozklad.
14. 12. 2019|