TÉMA

Císařské lázně

Karlovarské Císařské lázně by se mohly stát dalším festivalovým kinem. Kraj do nich zakoupí vybavení pro promítání

Karlovarský kraj nakoupí technologie pro promítání filmů pro Císařské lázně, mají se stát dalším festivalovým kinem. Kromě promítačky a audiosystému chce město vnitřní multifunkční sál vybavit i řízeným zatemněním. Instalace kina do sálu by neměla podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) vyžadovat stavební zásahy, ale jen montáž do existujících konstrukcí.
25. 2. 2023|

Oprava Císařských lázní se chýlí ke konci, zbývá postavit „loď v láhvi“

Oprava budovy Císařských lázní v Karlových Varech se blíží ke konci, na řadu přijde vestavba koncertního sálu a příprava nové expozice lázeňství. Celkové náklady by měly dosáhnout zhruba 1,4 miliardy korun. Koncertní sál, který vznikne v atriu lázní, bude z mnoha ohledů unikátním řešením, jak po stránce stavební, tak i akustické.
26. 9. 2022|

Karlovarský kraj může začít s vestavbou sálu do Císařských lázní, odsouhlasili zastupitelé

Zastupitelé Karlovarského kraje odsouhlasili projekt vestavby koncertního sálu do Císařských lázní i s přípravu rekonstrukce sousedního rašelinového pavilonu. I když opozice varuje před zásahy do projektu rekonstrukce lázní, kraj by chtěl vestavbu i opravu pavilonu stihnout ideálně ve stejném termínu jako dokončení rekonstrukce samotné památky.
14. 12. 2021|

Karlovarský kraj chystá opravu rašelinového pavilonu u Císařských lázní za stovky milionů korun

Karlovarský kraj plánuje rekonstrukci bývalého rašelinového pavilonu u Císařských lázní. V zanedbaném objektu by mohlo vzniknout kulturní centrum. Kraj chce na rekonstrukci využít státní dotace, řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).
3. 12. 2021|

V Karlových Varech začala roky plánovaná rekonstrukce Císařských lázní

V Karlových Varech začala rekonstrukce Císařských lázní. Oprava národní kulturní památky bude stát 828,8 milionu korun a bude trvat 3 a půl roku. Léta chátrající objekt nabídne po opravě multifunkční sál, několik muzejních expozic, kavárnu, čítárnu i badatelnu.
14. 12. 2019|