TÉMA

Značka

Přibude míst, kde budou mít kamiony zakázáno předjíždět. Na D1 by bez nich měl být levý pruh až k Brnu

Ministerstvo dopravy nechá od poloviny listopadu rozmístit značky zakazující kamionům předjíždět na dalších 33 úsecích dálnic. Slibuje si od toho větší plynulost dopravy. Autodopravci naopak tvrdí, že pokud bude zákaz předjíždění na příliš dlouhém nepřetržitém úseku dálnice, plynulost a bezpečnost to spíše zhorší.
25. 10. 2023|

Škoda Group prodala Škodě Auto práva ke značce

Strojírenské firmy Škoda Group, jejímž většinovým vlastníkem je PPF, prodaly automobilce Škoda Auto ze skupiny Volkswagen práva ke značce Škoda. Dohodly se tak na ukončení sporů o užívání značky s okřídleným šípem. Informovala o tom PPF, cenu neuvedla. Potvrdila to i Škoda Auto. Škoda Group může název i logo používat do roku 2029.
23. 6. 2022Aktualizováno23. 6. 2022, 15:47|

Russia Today chce práva na označení „zahraniční agent“. Dělá si monopol, tvrdí Meduza

Ruský státní mediální holding Rossija segodňa, známý spíše pod anglickou zkratkou RT jako Russia Today, usiluje o výlučná práva a monopol na značku „zahraniční agent“. Upozornil na to nezávislý zpravodajský server Meduza v souvislosti s žalobou RT proti moskevskému obchodu Feelosophy Store, který začal nabízet trička s potiskem „zahraniční agent“ právě na podporu Meduzy. Té tuto hanlivou nálepku přiřkly úřady letos na jaře.
16. 12. 2021|

O zboží prodávané pod značkou obchodních řetězců je velký zájem, přibývá ho

Obchodní řetězce rozšiřují sortiment, který označují svými vlastními značkami. Podle Svazu obchodu a cestovního ruchu stoupl jejich podíl za poslední rok o dvě procenta. Obchody zjistily, že zákazníci mají o takzvané privátní značky zájem, a některé nyní takto nabízejí i přes polovinu svého sortimentu.
17. 9. 2021|
Události komentáře

Škoda nikdy nebude levné auto, musí odpovídat konkurenci, říká Kulhánek. Superb i Kodiaq podle něj mají zůstat

Novým předsedou představenstva Škody Auto se stal tento týden Thomas Schäfer, dřívější generální ředitel jihoafrického zastoupení Volkswagenu. Analytici očekávají, že nový šéf zřejmě pozmění směřování k levnějším třídám vozů. „Škoda nikdy nebude levné auto,“ říká k tomu bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek s tím, že automobilka musí ve své třídě cenově odpovídat konkurenci. Modely Suberb i Kodiaq by měly ve Škodě zůstat, uvedl v pořadu Události, komentáře.
7. 8. 2020|

Nová dopravní značka řidiče upozorní na bezpečnou vzdálenost, od jara ji začnou vídat na některých dálnicích

Od jara příštího roku budou řidiči vůbec poprvé na českých dálnicích míjet značku upozorňující na bezpečnou vzdálenost mezi vozidly, a to konkrétně na čtyřech kilometrech dálnic D1 a D5. Testování rozhodne, zda se značka začne používat i v běžném provozu. Právě nedodržování bezpečného rozestupu mezi vozidly je jednou z častých příčin havárií.
15. 12. 2019|