TÉMA

Josef Hambálek

Varnsdorfský exstarosta u soudu odmítl, že by zasahoval do zakázky na pronájem radarů

Před soudem stanula skupina obžalovaná kvůli způsobu, kterým v minulosti fungovaly rychlostní radary v severočeském Varnsdorfu. Mezi obžalovanými jsou i bývalý starosta Stanislav Horáček a jeho někdejší zástupce Josef Hambálek. Státní zástupce tvrdí, že město radary pronajalo bez řádného výběrového řízení a provozovatel neoprávněně získal 23 milionů korun. Obžalovaní jeho tvrzení odmítli. V minulosti také odmítli dohodu o vině a trestu.
9. 1. 2024|

MfD: Policie navrhla obžalovat exstarostu Varnsdorfu Horáčka kvůli radarům

Policie ukončila vyšetřování pronájmu radarů na měření rychlosti ve Varnsdorfu na Děčínsku a navrhla obžalovat čtyři lidi a jednu firmu. Mezi nimi i bývalého starostu Stanislava Horáčka, který byl několik týdnů ve vazbě, a někdejšího místostarostu Josefa Hambálka. V sobotu to napsal deník Mladá fronta Dnes.
12. 12. 2020|

Bývalý starosta Varnsdorfu Horáček, stíhaný kvůli pronájmu radarů, byl propuštěn z vazby

Bývalý starosta Varnsdorfu Stanislav Horáček, stíhaný v souvislosti s pronájmem radarů, byl v úterý propuštěn z vazby. Uvedl to na svém webu Děčínský deník. Horáček strávil ve vazbě necelých osm týdnů, je trestně stíhaný spolu s dalšími osobami. Čelí obvinění z několika trestných činů v souvislosti se spornou zakázkou na pronájem radarů na měření rychlosti.
4. 2. 2020|
Reportéři ČT

Problematické radary ve Varnsdorfu končí. Exstarosta je ve vazbě, policie kvůli nim stíhá několik lidí

Radary ve Varnsdorfu, které měří překročení povolené rychlosti, na konci ledna končí. Kvůli problematické smlouvě s firmou Water Solar Technology policisté stíhají čtyři fyzické osoby a jednu právnickou a ve vazbě je bývalý starosta města Stanislav Horáček, který kvůli kauze skončil v hnutí ANO. Město si začátkem ledna zvolilo nové vedení, které kontrakt vypovědělo. Případ sledovali Reportéři ČT.
28. 1. 2020|

Zastupitelé Varnsdorfu odvolali starostu Horáčka, jeho nástupcem bude Solloch

Novým starostou Varnsdorfu se stal Roland Solloch (za ANO). Ve funkci nahradil trestně stíhaného Stanislava Horáčka, kterého zastupitelé odvolali kvůli sporné zakázce na radary na měření rychlosti. Další stíhaný politik, místostarosta Josef Hambálek (ANO) rezignoval na funkci sám, nechce prý městu kazit pověst. Novým místostarostou je Jiří Sucharda z ODS.
9. 1. 2020Aktualizováno9. 1. 2020, 19:41|

Radní Varnsdorfu se rozhodli ukončit smlouvu o nájmu radarů

Radní Varnsdorfu na Děčínsku se na zasedání 20. prosince rozhodli ukončit smlouvu o pronájmu radarů na měření rychlosti se společností Water Solar Technology, vyplývá z usnesení zveřejněného na internetových stránkách města. Smlouva byla terčem kritiky opozice a radnice za zakázku dostala opakovaně pokuty od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Policie zakázku prověřuje, v případu obvinila jednu právnickou osobu a čtyři lidi včetně varnsdorfského starosty Stanislava Horáčka (ANO), který skončil ve vazbě.
29. 12. 2019|

ANO vyloučilo starostu Varnsdorfu Horáčka, kvůli městským radarům skončil ve vazbě

Varnsdorfský starosta Stanislav Horáček skončil v ANO. Kvůli kauze pronájmu radarů ho hnutí na středečním jednání předsednictva vyloučilo, potvrdil předseda ANO Andrej Babiš. Horáčka minulý týden poslal do vazby Okresní soud v Děčíně. V případu jsou obviněni celkem čtyři lidé a jedna právnická osoba. Místostarosta Varnsdorfu Josef Hambálek (ANO), který je stíhán na svobodě, řekl, že chod úřadu je zajištěn.
19. 12. 2019|

Antimonopolní úřad zrušil Varnsdorfu pokutu za výběr radaru, zakázku prověří znovu

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj zrušil pokutu 300 tisíc korun, kterou uložil Varnsdorfu za zadávání zakázky na systém měření rychlosti ve městě. Antimonopolní úřad ji na Rafajův pokyn projedná znovu. Zakázku vyšetřuje policie, starosta města Stanislav Horáček (ANO) je od pátku ve vazbě.
18. 12. 2019|

Soud poslal do vazby starostu Horáčka kvůli radarům ve Varnsdorfu. Místostarosta je na svobodě

Okresní soud v Děčíně v pátek uvalil vazbu na starostu Varnsdorfu a ústeckého krajského zastupitele Stanislava Horáčka (ANO), který je obviněn v souvislosti s případem pronájmu radarů. V případu jsou obviněni čtyři lidé a jedna firma. Místostarosta Josef Hambálek (ANO) byl propuštěn a je stíhán na svobodě.
13. 12. 2019Aktualizováno13. 12. 2019, 18:28|

Žalobce navrhl vazbu pro dva zadržené kvůli radarům ve Varnsdorfu

Státní zástupce ve čtvrtek předložil děčínskému soudu návrh na vazbu pro dva ze tří zadržených v případu pronájmu radarů ve Varnsdorfu. V případu jsou obviněni čtyři lidé a jedna právnická osoba, tři z obviněných byli dokonce zadrženi. Podle informací České televize jsou mezi zadrženými i varnsdorfský starosta Stanislav Horáček (ANO) a také místostarosta Josef Hambálek (ANO). Státní zástupce neupřesnil, pro koho vazbu navrhl.
12. 12. 2019|