TÉMA

Poliklinika

Nemocnice v Sušici musí zaplatit kraji pokutu za to, že dva týdny nezajišťovala dětskou pohotovost

Sušická nemocnice musí Plzeňskému kraji zaplatit pokutu téměř půl milionu za to, že v ní víc než dva týdny nefungovala dětská pohotovost. Hejtmanství zařízení na provoz pohotovostí posílá dvanáct milionů ročně. Nemocnice výpadek vysvětluje tím, že na pokrytí služeb neměla dost pediatrů.
6. 12. 2023|

V Ostravě i Olomouci začnou další tramvajové výluky. Dotknou se hned několika linek

V Ostravě i Olomouci začnou v nejbližších dnech další výluky v tramvajové dopravě. V ostravském obvodu Jih se v sobotu začne rekonstruovat trať v Horní ulici. Až do 10. prosince kvůli tomu nebudou jezdit tramvaje ve směru na Dubinu a lidé budou muset cestovat náhradními autobusy. V Olomouci zase kvůli opravě trati nepojedou od pondělí 19. září tramvaje na Novou Ulici. Výluka začne hned, jak se otevře tramvajová trať mezi tržnicí a křižovatkou u Drápala.
14. 9. 2022|

Lanškroun dostavěl novou polikliniku. Hledá lékaře do dětské ambulance

Po dvou letech skončila v Lanškrouně na Orlickoústecku stavba polikliniky. Práce měly dvě etapy, aby bylo možné lépe zachovat provoz ordinací. Město za zdravotnické středisko zaplatilo sto třicet milionů korun.
8. 8. 2022|

30 let zpět: První soukromá gynekologická ordinace

Před třiceti lety došlo k otevření první soukromé kliniky v Československu. V Praze na Chodově vznikly dvě gynekologické ordinace, které nabízely vedle moderního vybavení především individuální přístup, a to nejen díky prodloužené ordinační době.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
31. 5. 2022|

Národní knihovna se vzpamatovala z kyberútoku, v pondělí chce otevřít

Národní knihovna předpokládá, že v pondělí otevře své služby veřejnosti v režimu, který měla před kybernetickým útokem. Knihovnu postihl v noci z pondělí na úterý a od té doby byla pro čtenáře uzavřená.
22. 5. 2021|

Praktici vyhlížejí Modernu. Očkovací látka od firmy AstraZeneca půjde jen na druhé dávky

K očkování proti covidu-19 se mohou od pondělí hlásit lidé od čtyřiceti let, brzy by mělo začít i očkování mladších lidí, tedy od šestnácti let. Tempo vakcinace v poslední době výrazně zrychlilo, podle odborníků by však mohlo být ještě vyšší, kdyby se více zapojili praktičtí lékaři. Do jejich ordinací se totiž dostává jen minimum dávek. Změnit se to může od čtvrtka, kdy by praktici mohli začít dostávat látku od společnosti Moderna.
18. 5. 2021|

Lávka k poliklinice v České Lípě je v havarijním stavu. Nemocnice ji uzavřela, půjde k zemi

Nemocnice s poliklinikou v České Lípě musela uzavřít část přístupové lávky, kterou pacienti využívají k cestě na polikliniku a do lékárny. Lávka je v havarijním stavu a čeká ji ještě letos demolice. Výstavba nové lávky a výtahu, který zajistí bezbariérový přístup, přijde na 20 milionů korun, řekl ředitel nemocnice Pavel Marek. Stavbu bude nemocnice financovat z vlastních peněz a díky příspěvku z Libereckého kraje, který je vlastníkem.
14. 5. 2021|

Hackeři zaútočili na tři pražské polikliniky, píše Deník N

Hackeři zaútočili na tři soukromé polikliniky v centru Prahy, uvedl server Deníku N. Poliklinikám v Legerově, Kartouzské a Myslíkově ulici nefunguje podle serveru e-mailová pošta ani objednávkový systém. Lékaři navíc přišli o přístup do databází laboratoří. Internetový útok na společnost Poliklinika IPP potvrdila její jednatelka a také Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).
16. 3. 2021|

Památku obětí střelby v ostravské nemocnici uctila mše. Zraněná žena dál bojuje o život

Chod ostravské nemocnice se během středy pozvolna vracel do normálu. Památku šesti obětí, které v úterý ráno na místní poliklinice zastřelil osamělý útočník, uctila mše i pietní svíčky. Dva zranění jsou mimo ohrožení života, třetí ale zůstává v kritickém stavu, který se během dne ještě zhoršil.
11. 12. 2019Aktualizováno11. 12. 2019, 18:36|