TÉMA

Vánice

Mohutná bouře zasáhla Krym. Podle ukrajinských představitelů spláchla část ruské obranné linie

Bouře v oblasti Černého moře zasáhla okupovaný Krymský poloostrov a jih Ruska. Kvůli nepříznivému počasí zemřel jeden člověk, téměř půl milionu obyvatel se ocitlo bez elektrického proudu. Podle poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Heraščenka bouře poškodila ruské obranné linie, které okupanti na Krymu vybudovali v obavě před hrozbou ukrajinského vylodění. Bouře zasáhla i území Ukrajiny pod kontrolou Kyjeva, tam způsobily komplikace také sněhové vánice.
27. 11. 2023Aktualizováno27. 11. 2023, 15:37|

Mrazivé počasí způsobuje v USA problémy, Biden schválil vyhlášení stavu katastrofy ve státě New York

Extrémně mrazivé počasí a sněhové bouře si ve Spojených státech v posledních dnech vyžádaly už nejméně 56 lidských životů. Velké množství domácností je bez elektřiny a doprava na většině míst zasažených hustým sněžením kolabuje. Přívaly sněhu a silná ledovka uvěznily dokonce mnoho řidičů v autech i na několik dní. V problémech se ocitají i záchranáři vyslaní do terénu, kteří v některých případech museli opustit svou techniku a zanechat ji na neprůjezdných silnicích. Komplikace pokračují i v letecké dopravě. Pro těžce zasažený stát New York schválil americký prezident Joe Biden vyhlášení stavu katastrofy a federální pomoc.
27. 12. 2022Aktualizováno27. 12. 2022, 20:12|

Bombogeneze přinesla na Island masivní sněžení a vítr. Doprava je ochromená

Island zasáhla silná bouře, kterou provází husté sněžení a vítr o síle podobné hurikánu. Na ostrově je ochromená doprava a úřady doporučují lidem necestovat. Výstraha před vysokým stupněm nebezpečí platí v některých oblastech až do noci ze středy na čtvrtek. Oběti na životech hlášeny nejsou.
11. 12. 2019|