TÉMA

Zdeněk Kovář

Výstava ve Zlíně představuje historii průmyslového designu s rozumem a citem

Historii průmyslového designu představuje v Krajské galerii ve Zlíně aktuální výstava „Rozum versus cit²: Zlínský průmyslový design 1959–1992“. Na přípravě se podílela Univerzita Tomáše Bati a Národní technické muzeum.
16. 11. 2021|

Hospody se vyrovnávají s úbytkem hostů. Zdražují a spoléhají na štamgasty

Hospodští zvyšují ceny jídla i pití – i kvůli úbytku zákazníků – ale věří, že další hosty už neztratí. Pivovarům se pak letos zřejmě nepodaří dohnat ztráty, které jim způsobila pandemie a omezování provozu restaurací.
4. 10. 2021|

Prazdroj zdražuje pivo v průměru o tři procenta, přidají se i další pivovary

Plzeňský Prazdroj zdražuje od 1. října pivo. Dotkne se to většiny produktů, v průměru jde o 46 haléřů na půllitr. Poprvé po třech letech se to týká také čepovaných piv. Jeho zdražení v minulých letech kopírovala většina větších českých pivovarů, a tak se k němu zřejmě v nejbližší době přidají. Staropramen zvýšil ceny už 1. července.
1. 10. 2021|

Kde rozum doplňuje cit. Výstava ve Zlíně ukazuje československý průmyslový design

Výstavu mapující historii zlínského designu zahájila Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně. Expozice „Rozum versus cit: Zlínský průmyslový design 1918–1958“ nepředstavuje téma pouze prostřednictvím dobových exponátů a dokumentů, ale využívá i nové technologie – virtuální i rozšířenou realitu. Jde o společný projekt s Fakultou multimediálních komunikací zlínské univerzity, v jejíž galerii G18 je instalovaná druhá část výstavy, a Národního technického muzea v Praze.
11. 12. 2019|