TÉMA

Michael Horowitz

Ministerstvo spravedlnosti USA vyšetří své činitele, zda se nesnažili zvrátit výsledek voleb

Generální inspektor amerického ministerstva spravedlnosti Michael Horowitz zahájil vyšetřování toho, zda se někteří současní či minulí činitelé úřadu nesnažili „nepatřičným způsobem“ zvrátit výsledek listopadových prezidentských voleb. Informovala o tom americká média.
25. 1. 2021|

FBI se při sledování Trumpova poradce dopustila chyb, uvedl tajný soud

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) se při pátrání po ruském vlivu na americké volby dopustil opakovaných chyb v žádostech o sledování Cartera Page, někdejšího zahraničněpolitického poradce prezidenta Donalda Trumpa. V prohlášení to v úterý konstatoval tajný soud FISA, který povoluje sledování osob na americké půdě pro rozvědné účely. Informovala o tom agentura Reuters.
18. 12. 2019|

Důvody vyšetřování Trumpovy volební kampaně byly právně v pořádku, tvrdí inspekce

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) nevedl proti volební kampani nynějšího republikánského prezidenta Donalda Trumpa politicky motivované vyšetřování. Několika chyb se ale dopustil. K závěru dospěl v nově zveřejněné zprávě generální inspektor ministerstva spravedlnosti USA Michael Horowitz. Šéf resortu William Barr ale s výsledkem inspektorovy práce podle agentury Reuters nesouhlasí a tvrdí, že FBI vyšetřování zahájila jen na základě nejslabších podezření.
9. 12. 2019|