TÉMA

David Beckham

Studio DVA propírá skandál s Beckhamem. „Okolní svět umí být hnusnější než bulvár,“ říká Zelenka

Jak mocný a nebezpečný je svět bulváru? Scenárista a režisér Petr Zelenka rozbírá v nové hře bulvární aféru kolem údajného milostného poměru Davida Beckhama. Přestože jméno fotbalové hvězdy se stalo názvem hry, hlavním hrdinou je šedá eminence britského bulváru Max Clifford. V podání Jaroslava Plesla.
24. 3. 2022|

Před pěti lety rozhodli Britové o odchodu z EU. A jejich názory na brexit se nemění

Před pěti lety vyrazili Britové do volebních místností a v brexitovém referendu rozhodli o odchodu Spojeného království z Evropské unie. Pro bylo zhruba 52 procent oprávněných voličů. Ostrovní země nakonec odešla po sérii velmi komplikovaných vyjednávání, odkladů a téměř padesáti letech členství. Stalo se tak během loňského ledna. Nový průzkum nyní naznačuje, že nálady v britské společnosti se přes veškeré zvraty a kontroverze za uplynulých pět let příliš nezměnily.
23. 6. 2021|

Předvolební klání v nejbohatším britském okrsku. Ve vítězství doufají i liberální demokraté

Konzervativci premiéra Borise Johnsona by podle průzkumů mohli v předčasných volbách získat nejvíc poslanců od dob „železné lady“ Margaret Thatcherové. Britové tento čtvrtek rozhodnou, jestli chtějí odejít z Evropské unie na základě Johnsonovy brexitové dohody na konci ledna, nebo je čeká další referendum. To prosazují labouristé, kterým hrozí, že neobhájí řadu poslaneckých okrsků.
10. 12. 2019|