TÉMA

Orlické Záhoří

Obyvatelé Orlického Záhoří podepisují petici proti možnému solení silnice na Šerlich

Silnice na Šerlich v Orlických horách znovu budí emoce. Nejdříve byla příliš úzká a nemohly se na ní vyhnout autobusy, některé dokonce havarovaly. Kraj proto musel silnici rozšiřovat. Nyní místní podepisují petici kvůli záměru silničářů úsek v zimě solit. Obávají se poškození přírody, která leží v chráněné krajinné oblasti. Státní agentura o povolení chemického ošetření dané silnice zatím nerozhodla.
16. 12. 2023|

Řidiči se vrací na klíčovou silnici v Orlických horách, prošla půlroční rekonstrukcí

Silničáři v sobotu 28. října zprovozňují horskou silnici z Deštného v Orlických horách na Šerlich. Po půlroční uzavírce bude uvedena do předčasného užívání a průjezdná obousměrně. Motoristé musí počítat se snížením maximální povolené rychlosti, oznámili v pátek zástupci hejtmanství a silničářů. Úplná uzavírka důležité horské silnice druhé třídy začala kvůli rekonstrukci začátkem května.
28. 10. 2023|

Déšť a tání sněhu zvedly hladiny toků na desítce míst na první povodňový stupeň

Kvůli dešti a tání sněhu vystoupaly toky v podhorských oblastech na desítce míst na první povodňový stupeň bdělosti, na Labi ve Vestřevi poblíž Hostinného přechodně i na druhý stupeň pohotovosti. Hladiny už kulminovaly, mírně klesají, nebo mají setrvalý stav, oznámil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
19. 2. 2023|

Do Orlických hor či ke Králičáku se opět rozjedou cyklobusy. Přes Polsko zatím nepojedou

Cyklobusy do Orlických hor, Podorlicka, do oblasti Králického Sněžníku a Bukové hory zahájí provoz v sobotu 29. května. Speciálně upravené autobusy umožňující přepravu jízdních kol budou jezdit každý víkend a o svátcích do 28. září. Kvůli epidemickým opatřením bude zřejmě odloženo zahájení provozu mezinárodní linky z Nového Města nad Metují přes Náchod, Polsko do Orlického Záhoří a Deštného, uvedl Jaroslav Štefek z Euroregionu Glacensis.
19. 5. 2021|

Ráno bylo mrazivé, v Orlickém Záhoří naměřili minus 27 stupňů. V dalších dnech se oteplí

Teploty v pondělí nad ránem klesly místy pod minus dvacet stupňů Celsia, především na severovýchodě země. Největší mráz byl nad ránem v Orlickém Záhoří na Rychnovsku, kde meteorologové naměřili minus 27,0 stupně. Vyplývá to z průběžných údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
18. 1. 2021Aktualizováno18. 1. 2021, 17:52|

Doprava v Krkonoších dopoledne kolabovala. Odpoledne hlásila policie problémy z Orlických hor

Doprava do hlavních lyžařských krkonošských středisek Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn a Janské Lázně dopoledne kolabovala. Nejhorší situace byla v Peci, kde policie auta vracela před středisko. Situace se začala zlepšovat po 13. hodině. Odpoledne se naopak vyhrotila dopravní situace u Šerlichu v Orlických horách na silnici mezi Deštným a Orlickým Záhořím. Kvůli vozidlům parkujícím podél silnice byla komunikace neprůjezdná.
8. 2. 2020Aktualizováno8. 2. 2020, 17:13|

Ex-náměstek hradeckého hejtmana je obviněn z krádeže dlažebních kostek. Policii k němu dovedly stopy ve sněhu

Neobvyklou krádež vyšetřuje policie v Rychnově nad Kněžnou. Pachatel, kterému už sdělila obvinění, naložil a z veřejné stavby odvezl deset tun dlažebních kostek. Když zjistil, že policisté událost vyšetřují a jsou mu na stopě, kostky vrátil. Podle policistů se činu dopustil bývalý náměstek královéhradeckého hejtmana Helmut Dohnálek.
9. 12. 2019|