TÉMA

Werner Herzog

Nosferatu s Dafoem i Deppovou zahájil natáčení v Praze. V Česku chce Hollywood udělat i další horory

V Česku začalo natáčení amerického snímku Nosferatu, za nímž stojí režisér Robert Eggers, autor filmů Čarodějnice, Maják či Seveřan. Podle zjištění ČT24 ale do Česka míří i druhá řada seriálu Interview s upírem, točit se zde možná bude i horor Netflixu produkovaný režisérem Samem Raimim či další Silent Hill. Levné horory nyní pro producenty často představují jistotu komerčního úspěchu v kinech.
20. 3. 2023|

V Karibiku se probouzejí desítky let dřímající sopky. Vědci studují, jakou hrozbu mohou znamenat

Ve východní části Karibiku v posledních týdnech stoupá vulkanická aktivita. Zvyšuje se činnost sopek na Martiniku, Svatém Vincencovi a Grenadinách. Protože je tato oblast hustě zalidněná a sopky zde v minulosti způsobovaly velké škody, začali potenciální hrozbu zkoumat seismologové.
4. 1. 2021|

Favoritka byla nejlepší, ovládla Evropské filmové ceny

Britsko-irské drama Favoritka se stalo nejlepším evropský filmem roku 2019 i nejlepší komedií. Snímek Yorgose Lanthimose se dočkal pocty i za režii, střih a kameru. Ocenění se dostalo také Angličance Olivii Colmanové, která ve filmu ztvárnila jednu z hlavních rolí, a to královny Anny a letos už za ni převzala Oscara. Snímek Rekonstrukce českých tvůrců Ondřeje Nováka a Jiřího Havlíčka nominaci v kategorii krátkých filmů neproměnil.
7. 12. 2019Aktualizováno7. 12. 2019, 23:33|