TÉMA

Dolní Kounice

Reportéři ČT: Někdejší komunistický funkcionář se stal na úkor státu zámeckým pánem

Při prověřování majetku ruských oligarchů v Česku narazili Reportéři ČT na stopu rodiny Bažajevů s kontakty na Vladimira Putina. Má v Česku rozsáhlé majetky, přičemž část bohatství získali dokonce na úkor státu na základě zvláštního obchodního vztahu s někdejším komunistickým funkcionářem z Jihomoravského kraje. Vydělal i funkcionář František Zoubek, který se stal zámeckým pánem. Stál i za pádem kampeličky, kterou založil a kde přišli drobní střadatelé o své úspory. Dnes Zoubek všechna obvinění odmítá. Pro pořad Reportéři ČT natáčela Jana Neumannová a Ondřej Golis.
29. 11. 2022|

Odhadovaná cena půl miliardy. Majiteli docházejí síly, zámek v Dolních Kounicích nabídl k prodeji

Jeden z nejstarších moravských hradů v Dolních Kounicích na Brněnsku, později přestavěný na zámek, je k prodeji. Odhadovaná cena je půl miliardy korun. V pondělí 22. srpna má začít aukce, v níž bude nejnižší podání činit 95 milionů korun. Skončit má nejpozději 22. listopadu. Pokud by však přišla dříve akceptovatelná nabídka, skončí dříve, řekl František Zoubek, jednatel společnosti, jež zámek vlastní. Po třiceti letech práce na obnově a oživení památky nenašel v 77 letech jinou variantu než zámek prodat.
16. 8. 2022|

Lidem se už daří sehnat zubaře. Pomohly bonusy, říká pojišťovna

Dvanáct tisíc lidí, kteří neměli zubaře, ho teď našlo, tvrdí Všeobecná zdravotní pojišťovna. Pomohly podle ní bonusy vyplácené za registraci pacienta. Navíc příští rok se má částka zvednout z 50 korun rovnou na pět set a vzrostou i některé úhrady. Podle stomatologické komory se za těchto podmínek už vyplatí pečovat i o pacienty, kteří podstupují pouze zákroky hrazené pojišťovnou a nechtějí nic doplácet. Cílená podpora by časem mohla pomoct i v místech, kde je stále o zubaře nouze.
8. 12. 2019|