TÉMA

Střešovice

Bývalý prezident Klaus je opět v nemocnici. Vrátil se na doléčení potíží

Bývalý prezident Václav Klaus byl opět hospitalizován. Do Ústřední vojenské nemocnice se ve čtvrtek vrátil kvůli doléčení předchozích potíží. Informaci serveru Blesk.cz ČTK potvrdil Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Očekává, že exprezident v nemocnici zůstane několik dní.
23. 9. 2021|

Prezident Zeman je ve vojenské nemocnici. V tamní péči je i jeho předchůdce Klaus

Prezidenta Miloše Zemana hospitalizovali v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), potvrdila její mluvčí Jitka Zinke. Bližší informace s odkazem na zákon nekomentovala. Pražský hrad převoz prezidenta do ÚVN také nezdůvodnil. Na hospitalizaci upozornil server Novinky.cz, který zveřejnil video příjezdu prezidentské kolony do ÚVN a prezidenta, který z vozíku novinářům zamával. Do střešovické nemocnice se znovu dostavil také exprezident Václav Klaus. Toho o víkendu hospitalizovali kvůli problémům s tlakem.
14. 9. 2021Aktualizováno14. 9. 2021, 17:43|

Dorazila první dodávka vakcín proti koronaviru

V sobotu přibližně ve dvě hodiny ráno do Rozvadova přijela dodávka s 9750 dávek vakcín proti koronaviru. Na české straně čekala vojenská policie, která ji celou dobu doprovázela. Ráno vakcíny převzala Fakultní nemocnice Motol, odkud se distribuují do dalších tří pražských a dvou brněnských nemocnic.
26. 12. 2020Aktualizováno26. 12. 2020, 22:04|

Pražští radní podpořili železniční tunel z Veleslavína do Dejvic. Novou ranvej na letišti naopak odmítli

Vedení Prahy v pondělí podpořilo jižní variantu trasy železnice mezi Dejvicemi a Veleslavínem, která má spojit Prahu s Kladnem a s Letištěm Václava Havla. Tato varianta počítá s vedením vlaků z Veleslavína tunelem pod střešovickým masivem až do Dejvic, tedy jižně od stávající železniční trati. Naopak s rozšířením samotného letiště radní nesouhlasí. Vedení hlavního města řešilo v pondělí i dostavbu vyhořelého Průmyslového paláce, chystá veřejnou zakázku na vybrání správce a dozoru stavby.
7. 12. 2020Aktualizováno7. 12. 2020, 14:16|

Blog: „Bude to nepříjemné, ale dá se to vydržet.“ Jak jsem se cítila při vyšetření na koronavirus

Před 10 dny jsem se vrátila z Filipín. Situace se tam, kvůli všeobecně známé koronavirové hrozbě, začala vyostřovat. Odlétala jsem celkem narychlo, ale i díky lidem z naší ambasády v Manile jsem letadlo ze země stihla. Po příletu do Česka jsem jela z letiště rovnou domů. Plán na dalších 14 dní byl jasný, zůstat doma. Po návratu jsem hlásila své obvodní lékařce, že se necítím dobře, jsem unavená, občas mě pobolívá hlava, kašlu a mám rýmu. A v úterý jsem absolvovala testy na koronavirus. Na výsledek se ale čeká až čtyři dny.
1. 4. 2020|

Domy v pražských Střešovicích vyplavil prasklý vodovod, zbytek čtvrti o vodu na den přišel

Voda z prasklého potrubí vyplavila v pátek večer tři domy v pražské Starostřešovické ulici. Hasiči pomáhali s evakuací dvacítky lidí, kteří našli dočasný azyl v nedalekém penzionu. Téměř celý den potom strávilo asi 2700 odběratelů z Prahy 6 bez vody, oprava potrubí skončila až v sobotu večer.
6. 12. 2019Aktualizováno7. 12. 2019, 20:19|