TÉMA

TSK Praha

Dělníci bourají část Libeňského mostu. Už se začal hroutit sám, řekl Hřib

Pražští silničáři zahájili bourací práce na uzavřené části Libeňského mostu blíže k Palmovce. Takzvaný inundační most je v havarijním stavu a nesmí na něj auta, tramvaje ani pěší a cyklisté. Vstup na místo je uzavřený od letošního ledna. V sobotu 17. února dopravní podnik (DPP) provizorně vrátil provoz tramvají na část mostu přes řeku, ale sekce soumostí k Palmovce zůstala nepřístupná. Od čtvrtečního rána je na místě těžká technika, která konstrukci strhává z Boudníkovy ulice.
4. 4. 2024Aktualizováno4. 4. 2024, 10:06|

Silničáři dokončují přípravné práce na letošní opravy Barrandovského mostu v Praze, uzavírka začne za týden

Silničáři dokončují přípravné práce k letošním opravám Barrandovského mostu v Praze včetně oprav na objízdných trasách. Dopravní značení začnou chystat v pátek a přes víkend ho dokončí. Uzavírka části severního soumostí začne v pondělí 11. března v ranních hodinách. Práce potrvají do konce letních prázdnin, řekli v pondělí náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, původně byly práce naplánovány rovněž na příští rok.
4. 3. 2024|

Silničáři kvůli opravě Barrandovského mostu uzavřou rampu ze Strakonické

Silničáři letos při opravě Barrandovského mostu v Praze uzavřou od 11. března do konce oprav nájezdovou rampu ze Strakonické ulice. Řidiči budou po mostě jezdit v obou směrech ve třech jízdních pruzích namísto čtyř. Informovali o tom náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a dopravní inženýr Technické správy komunikací (TSK) Michal Peterka. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, práce jsou naplánovány do konce letních prázdnin.
21. 2. 2024|

Řidiči na pražském Žižkově musí počítat s komplikacemi v Hartigově ulici, začaly opravy vodovodu a silnice

V Hartigově ulici na pražském Žižkově začaly opravy vodovodu, silnice a chodníků. Pro řidiče i chodce to znamená omezení v dopravně vytíženém úseku. Ve směru do centra auta jezdí v části ulice v jednom pruhu.
5. 2. 2024|

Libeňský most zůstane uzavřen několik týdnů. Podepře ho konstrukce

Opravy Libeňského mostu se protáhnou na několik týdnů. Během prací bude nutné zajistit vhodné podepření konstrukce. Město most uzavřelo kvůli závadě, kterou zřejmě způsobily mrazy. Místem proto neprojíždí tramvaje mezi Palmovkou a Maninami, spoje jezdí odklonem. Kdy konkrétně se provoz obnoví, bude podle mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbory Liškové jasné až po víkendu.
12. 1. 2024|

Část Libeňského mostu je zavřená. Auta přes řeku projedou, tramvaje musí odklonem

Libeňský most je částečně uzavřen. Omezení se týká jeho části poblíž Palmovky, dotklo se proto hlavně tramvají. Auta mohou po části mostu přes Vltavu přejíždět a sjet do Štorchovy ulice, přes řeku se dostanou i chodci, přímo na Palmovku však nedojdou. Podle náměstka primátora pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti) bude nutné podepřít oblouk nad Voctářovou ulicí. Jak dlouho to potrvá, ale ukážou až další dny.
11. 1. 2024Aktualizováno11. 1. 2024, 18:28|

Rekonstrukce Barrandovského mostu možná skončí už příští rok

Rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze by mohla být dokončená už v příštím roce. Pražští silničáři zvažují, že sloučí následující dvě etapy oprav mostu do jedné. To by znamenalo, že všechny práce naplánované na roky 2024 a 2025 by stihli udělat už v příštím roce. Definitivní rozhodnutí o novém harmonogramu oprav padne v polovině ledna.
7. 12. 2023Aktualizováno7. 12. 2023, 17:26|

Chodník jako parkoviště. Počet přestupků hlavně ve velkých městech roste

Ve velkých městech napříč republikou dochází stále častěji k nedovolenému parkování na chodnících. Potvrdili to strážníci z řady českých měst. Auta zaparkovaná na chodníku přitom znemožňují bezpečnou chůzi pěších nebo blokují průjezd vozidel veřejné hromadné dopravy. Města na situaci reagují budováním zábran i výstavbou nových parkovacích objektů. Řada řidičů tvrdí, že špatně parkují hlavně kvůli nedostatku parkovacích míst.
21. 10. 2023|

Nová „smart“ auta hlídají parkování v ulicích Prahy. Umí najít dokonce i výtluky nebo poškozené značky

Na parkování v Praze dohlíží nová speciálně upravená auta. Moderní technologie umí najít i problém s dopravním značením nebo výtluk. Technologie vyjde město na padesát milionů ročně. Parkování v hlavním městě je dlouhodobý problém. Správa komunikací každý měsíc eviduje až sto tisíc podezření na přestupek.
9. 11. 2022|

Případ zřícené pražské Trojské lávky nekončí. Žalobce se odvolal proti osvobozujícímu rozsudku

Státní zástupce podal odvolání v neprospěch obžalovaných v případu zřícené Trojské látky, které Obvodní soud pro Prahu 7 letos v březnu osvobodil. Obžalobě za nedbalostní obecné ohrožení čelí projektant lávky Jiří Stráský a šéf oddělení mostů Technické správy komunikací (TSK) Antonín Semecký.
29. 4. 2022|

Doprava na Barrandovském mostě kolabuje již před začátkem jeho opravy. Pražský provoz čekají velké potíže

Na Barrandovském mostě v Praze se ještě nepracuje, přesto je ucpaný. Příčinou jsou práce na autobusové zastávce v nedaleké Modřanské ulici. Ukazuje se ale s předstihem, že až v květnu vypukne oprava samotného mostu, může se z Prahy stát příslovečné dopravní peklo. Podle Technické správy komunikací je oprava Barrandovského mostu nezbytná. Pracovat se sice bude za provozu, ubude však jízdních pruhů.
31. 3. 2022|

Policie navrhla obžalobu tří lidí a firmy v souvislosti se zakázkou pražské TSK

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) navrhli obžalovat tři lidi a právnickou osobu ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky a přijetí úplatku v souvislosti s tendrem Technické správy komunikací (TSK) hlavního města Prahy v hodnotě dvacet milionů korun. Návrh na obžalobu nyní posoudí Vrchní státní zastupitelství v Praze.
15. 2. 2022|

Dálnice D11 už je průjezdná v obou směrech. Investor prověří stavební komplikace

V obou směrech je opět průjezdná dálnice D11. Směr na Prahu se silničářům podařilo zprovoznit v pondělí večer, kolem úterní půl šesté ráno řidiče nečeká omezení ani ve směru na Hradec Králové. Uzavírka v pražských Horních Počernicích začala v sobotu v 17 hodin a měla skončit v neděli ráno. Práce zkomplikovalo velké množství výztuže nezanesené v dokumentaci.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 12:28|

Neznámý vandal posprejoval část Karlova mostu nápisy v angličtině

Část Karlova mostu posprejoval neznámý vandal. Modré nápisy v angličtině jsou na pravé straně zábradlí i podstavci sochy směrem k Pražskému hradu asi od poloviny mostu. Policisté byli přímo na míste a případem se budou zabývat, řekl policejní mluvčí Richard Hrdina.
9. 7. 2021Aktualizováno9. 7. 2021, 14:47|

Na web Parkuj v klidu zaútočili hackeři. Po několikahodinovém výpadku znovu funguje

Webová stránka Parkuj v klidu, přes kterou je možné platit v Praze parkovné, se stala v pátek ráno obětí hackerského útoku. Během dopoledne tak nebylo možné bez stažené aplikace v některých místech zaplatit parkovné. Výpadek se dotkl také osobních stránek uživatelů. České televizi to potvrdila mluvčí TSK Praha Barbora Lišková. Server je podle ní opět v provozu.
6. 12. 2019Aktualizováno6. 12. 2019, 17:13|