TÉMA

Agenturní pracovníci

Lídři z Moravskoslezského kraje hledali recept, jak podpořit podnikatele. Nabídli řadu možností

Dalším tématem předvolební debaty lídrů v Moravskoslezském kraji byla podpora podnikatelů. Jak jim pomoci,  se ale neshodli. Volební lídři řešili také vysoké ceny energií. Pozvání do diskuze přijali Lukáš Černohorský (PirátiSTAN), Jiří Komárek (PŘÍSAHA), Leo Luzar (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Zbyněk Stanjura (SPOLU), Ivo Vondrák (ANO) a Lubomír Zaorálek (ČSSD). Debatu moderoval Martin Řezníček.
30. 9. 2021|

Povinné testování ve firmách se rozjíždí naplno. Doprovází ho výhrady a kritika vlády

V Česku se naplno rozbíhá povinné testování ve firmách - od úterý se povinnost procházet každý týden testem na covid týká vedle zaměstnanců také OSVČ a agenturních pracovníků. Ve středu se navíc k podnikům přidá i veřejný sektor. Poptávka po testovacích sadách proto roste, dostupnost volných termínů v místech s antigenními testy naopak klesá.
9. 3. 2021Aktualizováno9. 3. 2021, 21:04|

Investice budou pokračovat, mají jasno kandidáti v Plzeňském kraji. Volají také po větší odpovědnosti pracovních agentur

Plzeňský kraj by v důsledku pandemie koronaviru měl omezit své investice, myslí si dle průzkumu agentury Kantar CZ třetina oslovených obyvatel regionu. Špičky krajských kandidátek to ale odmítají, kraj si investice může dovolit a zaměřit by je měl například do vzdělání či infrastruktury. Kandidáti v předvolební debatě diskutovali také problematiku agenturních pracovníků. Byť uznávají, že česká ekonomika se bez nich neobejde, volají zároveň po větším dohledu. To podle nich ale nevyřeší kraj, nýbrž jedině stát.
16. 9. 2020|

Doprava zůstává v Plzeňském kraji hlavním problémem, v kampaních se ale mluví i o kriminalitě

Záchranná služba má kratší dojezdy k pacientům, desítky let odkládaná dostavba západního okruhu začala, po Plzeňském kraji jezdí 315 zbrusu nových autobusů. Takto bilancoval už bývalý hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard na začátku června, kdy ho zastupitelstvo odvolalo z funkce. Návrh podal sám. Kvůli stranickým neshodám vystoupil z ČSSD, která vládla v koalici. Do konce volebního období je Plzeňský kraj bez hejtmana.
4. 9. 2020|

Ze dne na den na ulici. Žena přišla kvůli koronavirovým opatřením o práci i bydlení, úřady jí neumí pomoci

Kvůli opatřením souvisejícím s koronavirem přišla v Brně o práci i o bydlení na ni navázané. Žena ze severu Moravy, kam se prý vrátit nemůže, přespává v noclehárnách a od různých organizací získává jídlo. Žádala o pomoc úřady, příliš úspěšná ale nebyla.
25. 3. 2020|

Skončilo vyšetřování šikany v mladoboleslavské Škodě Auto. Šlo o přestupek, posoudí ho město

Šikana v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto nebyla podle policie trestným činem, šlo pouze o přestupek. Vyšetřování v úterý skončilo, přestupek prošetří magistrát, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.
4. 2. 2020|

Šikana ve Škodě Auto. Zaměstnanci zavírali agenturní pracovníky do beden, lili jim projímadlo do kávy

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto rozdala výpovědi svým zaměstnancům, kteří podle zjištění šikanovali své kolegy – zaměstnance agentury Manpower. Pracovníci automobilky podle týdeníku Škodovácký odborář například zavírali agenturní zaměstnance do beden nebo jim lili projímadlo do kávy. Vyjádření Škody Auto ČTK shání, agentura Manpower se k věci podle své mluvčí Dany Samkové nemůže vyjadřovat.
6. 12. 2019|