TÉMA

Ředitelka

Závažnou šikanu na blovické základní škole řeší policie i inspekce. Petice žádá odvolání ředitelky

Případ závažné šikany na blovické základní škole řeší policie i Česká školní inspekce. Podle části rodičů ale šikana na této škole trvá delší dobu. Přes deset procent obyvatel Blovic proto sepsalo petici, ve které žádají odvolání ředitelky. Viní ji z toho, že nepřijala dostatečná opatření.
21. 3. 2024|

Soud zrušil verdikt nad bývalou ředitelkou libčické školy. Údajně měla falešný diplom

Krajský soud v Praze zrušil podmíněný trest, který kvůli zfalšování diplomu dostala bývalá ředitelka školy v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Vyhověl tak odvolání státního zástupce. ČT to řekl Dominik Duchoň z Okresního soudu Praha-západ, který ženě uložil dvacetiměsíční podmínku. Žalobce požadoval vyšší trest, nesouhlasil ani s tím, že se žena nedopustila podvodu. Případem se bude znovu zabývat okresní soud.
26. 9. 2023|

Ředitelka Finanční správy Richterová končí. Nástupce vzejde z výběrového řízení

Ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová požádala o odvolání z funkce, a to k 28. březnu. Skončí zhruba po třech letech, nastoupila koncem roku 2018. Kdo místo ní poslední březnové pondělí stane v čele soustavy zodpovědné za výběr daní, určí výběrové řízení, uvedl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).
28. 1. 2022|

Klicperovo divadlo v Hradci Králové dál povede jeho dosavadní ředitelka Eva Mikulková

Funkci ředitelky Klicperova divadla v Hradci Králové obhájila Eva Mikulková. Správní rada Klicperova divadla schválila výsledek výběrové komise a jmenovala ji na dalších šest let. Zřizovatelem Klicperova divadla jsou město Hradec Králové a Královéhradecký kraj.
25. 1. 2022|

Příliš sugestivní cvičení: Polskou školu ovládli údajní teroristé, dítě v panice vyskočilo z okna. Ředitelka skončila

Skutečně tvrdé cvičení zažili v listopadu žáci základní školy v městečku Barczewo na severovýchodě Polska. Ředitelka objednala simulovaný teroristický útok, který podnikli zamaskovaní muži se zbraněmi v rukou. Nikoho včetně policie a svých kolegů však předem nevarovala. Jeden žák vyskočil oknem, druhý propadl panice a další děti se vyděsily k pláči. Ředitelka už přišla o funkci.
5. 12. 2019Aktualizováno5. 12. 2019, 08:39|