TÉMA

Sundar Pichai

Google zapojí umělou inteligenci do svých produktů. Míří i do souboje s Microsoftem

Společnost Google ze skupiny Alphabet integruje generativní umělou inteligenci do vyhledávání a dalších klíčových produktů. Na vývojářské konferenci Google I/O 2023 to ve středu řekl šéf firmy Sundar Pichai. Firma doufá, že se jí podaří vyvolat u zákazníků stejné nadšení, jaké v posledních měsících vzbudilo včlenění umělé inteligence do konkurenčního vyhledávače Bing od společnosti Microsoft, připomíná agentura Reuters. Google svého chatovacího robota Bard zpřístupní ve 180 zemích.
10. 5. 2023Aktualizováno10. 5. 2023, 22:21|

Kampaň Google proti dezinformacím je mělká a chybí jí uvěřitelnost, tvrdí reklamní expert Vilém Rubeš

Společnosti Google se sice podařilo naplnit vytyčený cíl a její reklamní kampaň proti dezinformacím vidělo několik milionů Čechů, ale marketér Vilém Rubeš zpochybňuje řemeslné zpracování jejích video spotů. Podle odhadů oslovených odborníků může kampaň do společnosti přinést dílčí změny. Snaha Google čelit na internetu nepravdivým informacím je součástí jeho dříve deklarovaného směřování, i když politolog Vít Střítecký upozorňuje, že k němu firma přistoupila pod tlakem veřejnosti.
17. 1. 2023|

Pracujte tvrději, chtějí po zaměstnancích američtí šéfové. Netuší, proč produktivita práce klesla

Zaměstnavatelé ve Spojených státech se obávají, že jejich zaměstnanci odvádějí méně práce, a statistiky potvrzují, že jejich obavy jsou oprávněné. Produktivita, tedy měřítko toho, kolik zboží a služeb dokáže zaměstnanec vyprodukovat za hodinu, se v USA podle údajů ministerstva práce v první polovině roku snížila nejvýrazněji od roku 1947. Nikdo ale nedokáže přesně říct, co je toho důvodem, upozornil list The Washington Post.
2. 11. 2022|

Spoluzakladatelé Googlu Page a Brin odcházejí z vedení Alphabetu. Do čela nastoupí Pichai

Zakladatelé technologické společnosti Google Larry Page a Sergey Brin odstupují z vedení mateřské společnosti Alphabet, jejich místo v čele tohoto konglomerátu zaujme generální ředitel Googlu Sundar Pichai.
4. 12. 2019|