TÉMA

Anna Fialová

To se vysvětlí, soudruzi. Paranormální jevy vyšetřují v seriálu České televize a německé ZDF

Ve studiích na Kavčích horách dočasně sídlí Ústav paranormálních jevů. Jeho pracovníci hrají důležitou roli v chystaném seriálu, který vzniká ve spolupráci České televize a německé ZDF. Seriál To se vysvětlí, soudruzi! chce po desetiletích navázat na kdysi oblíbené koprodukční projekty z osmdesátých let, v nichž se děj chystané novinky odehrává.
11. 5. 2023|

Kmotr si pro sebe ukradl Audioknihu roku 2022, s pomocí Oldřicha Kaisera

Absolutním vítězem ankety Audiokniha roku 2022 se stala mafiánská sága Kmotr. Bestseller Maria Puza načetl Oldřich Kaiser. Kmotr v jeho podání zvítězil také v kategoriích Interpret a Jednohlasná četba. Odborná porota rozdala ceny celkem v deseti kategoriích. Za mimořádný přínos byla oceněna Taťjana Medvecká.
27. 4. 2023|

Na Štědrý den Bohdalová skypuje s Pierrem Richardem, Roden říká pravdu a Kaiser s Lábusem se hádají

Do tuzemských kin po pandemických odkladech vstupuje Vánoční příběh. Film Ireny Pavláskové se odehrává během Štědrého dne, kdy se hrdinové potkávají se svými blízkými, ale i náhodnými lidmi, s nimiž si navzájem ovlivní život. Podle slov režisérky nemá být Vánoční příběh limonáda, ale chce s humorem na plátno převést situace, které rodiny během vánočních svátků zažívají. V obsazení se sešla plejáda slavných jmen, jako Jiřina Bohdalová, Karel Roden či Hynek Čermák. V komediálních rolích se spolu po letech ve filmu objeví Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem. A roli přijal i francouzský komik Pierre Richard.
24. 11. 2022|

Národní divadlo zahájilo sezonu s vyšším vstupným a novými šéfy. Za 140 let přežilo větší krize, připomněl ředitel

Národní divadlo zahájilo 140. sezonu. Chystá pro ni devatenáct premiér v činohře, opeře i baletu. Za vstupenky si diváci kvůli vyšším cenám energií připlatí. S novou sezonou přichází částečná proměna uměleckého managementu. Slavnostní zahájení, jehož součástí bylo i předávání cen, bylo vyhrazeno divadelníkům. Pro veřejnost připravuje Národní divadlo zahájení 1. září na Střeleckém ostrově.
29. 8. 2022|

V Činoherním klubu už vědí, jak se cítí kočka na rozpálené plechové střeše

Za Kočku na rozpálené plechové střeše z roku 1955 obdržel Tennessee Williams Pulitzerovu cenu. Psychologicky propracované drama se od té doby se dočkalo filmové adaptace, nominované na Oscary, i nespočtu inscenací. Další nastudování přibylo nyní v pražském Činoherním klubu. V hlavních rolích s Annou Fialovou a Janem Hájkem.
22. 4. 2022|

Krása uvnitř je důležitější než ta navenek, shodnou se Kráska a zvíře. Prince nepotřebují

I ošklivý člověk může být krásný – pro toho, kdo ho miluje. Národní divadlo v odkládané premiéře v lednu uvedlo pohádkový příběh Kráska a zvíře. Inscenaci o síle lásky připravil režisér Daniel Špinar. V titulních rolích se představují Anna Fialová a David Prachař.
11. 1. 2022|

Sudičky vám předpověděly svatbu a co teď s tím? Štědrovečerní pohádka dává odpověď

Na Štědrý den Česká televize naděluje dětem i dospělým novou pohádku už devětadvacet let. V té nejnovější s názvem Jak si nevzít princeznu se v hlavních rolích představí Marek Adamczyk a Anna Fialová. Už pošesté se režie štědrovečerní pohádky ujal režisér Karel Janák. Je to podle něj velká zodpovědnost, ale také výzva, aby se lidem líbila. Diváci mohou pohádku sledovat na obrazovkách České televize na Štědrý večer od 19 hodin.
23. 12. 2021|

Začalo první on-line Berlinale. V programu je i česko-rumunský Smolný pich či thriller s Annou Fialovou

Mezinárodní filmový festival Berlinale tentokrát pořadatelé rozdělili. Soutěžní část a sekce pro filmový průmysl začaly v pondělí a pokračují do pátku 5. března výhradně on-line. V červnu by se mohly podle stavu epidemie účastnit také diváci. Festival uvádí i dvě české koprodukce, jimiž jsou snímky Smolný pich aneb Pitomý porno a Je suis Karl.
2. 3. 2021|

Langerová vydává novou desku. Tentokrát vypráví o vnitřní rovnováze, dualitě a naději

Zpěvačka Aneta Langerová vydala nové album Dvě slunce, které si nadělila ke svým čtvrtečním 34. narozeninám. Písně o hledání vnitřní rovnováhy složila s hudebním producentem Jakubem Zitkem. Páté album Langerové neplánovaně naráží i na pandemii.
27. 11. 2020|

Tajný agent v Divadle Na zábradlí by nejspíš hlasoval pro brexit

V pražském Divadle Na zábradlí řeší případ s Tajným agentem. Divadelní novinku napsal režisér David Jařab podle románu, v němž britský spisovatel před stoletím vylíčil nepovedený atentát na londýnskou observatoř. V hlavních rolích se představují Jiří Vyorálek a Anna Fialová.
4. 12. 2019|